2014-11-10 16:10:16
Φωτογραφία για Η Ινδία απέκτησε τώρα και υπουργό για τη... γιόγκα
H μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου απέκτησε υπουργό γιόγκα και μάλιστα γένους αρσενικού Την Κυριακή, ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, αποφάσισε να συμπεριλάβει στον ευρύτατο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του κι ένα νέο χαρτοφυλάκιο που να συνδυάζει την άθληση και τον διαλογισμό. 

Ειδικότερα, ο Ινδός πρωθυπουργός, γνωστός λάτρης της γιόγκα, όρισε αρμόδιο υπουργό τον πρώην υπουργό Τουρισμού, Σριπάντ Γέσο Νάικ. Μάλιστα, χθες προχώρησε σε έναν ευρύ ανασχηματισμό, στοχεύοντας στην επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και στην αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.

Ο νέος υπουργός θα είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με την προώθηση της "αγιουρβέδα" του πανάρχαιου ινδικού συστήματος Ιατρικής- της γιόγκα, της ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αποτελούσε μέχρι τώρα τμήμα του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο εθνικιστής και ινδουιστής Μόντι είναι χορτοφάγος, ασκείται καθημερινά με γιόγκα και τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα". Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ συζήτησε για τη γιόγκα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που του παρέθεσε στον Λευκό Οίκο.

Ο νέος υπουργός γιόγκα θα κληθεί να ανακοινώσει σύντομα τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα εκγύμνασης των Ινδών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ