2014-11-10 19:39:37
Φωτογραφία για Αίγιο: Ξεπέρασαν τις 400 οι αιτήσεις για ελέγχους στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές απο το σεισμό
Ξεπέρασαν τις 400 οι αιτήσεις των κατοίκων του Αιγίου για ελέγχους σε κτήρια της πόλης μετά το σεισμό της περασμένης Παρασκευής, με την τάση να είναι αυξητική. Οι περισσότερες ζημιές που μέχρι ώρας έχουν καταγραφεί εντοπίζονται στις τοιχοποιίες των κτηρίων, κυρίως στην πόλη του Αιγίου και στην επίγεια περιοχή που διαπερνά το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό του 1995. Παράλληλα, από σήμερα τα κλιμάκια ελέγχων ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό από το ΤΑΣ Πάτρας και την ΥΑΣ.

Το Αίγιο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις ζημιές που υπάρχουν έπειτα από το σεισμό που σημειώθηκε στην πόλη την περασμένη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Κώστα Γαβριηλίδη και τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης και μηχανικό Αποστόλη Ανδρουτσόπουλο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αιγίου Θ. Παναγόπουλο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δ. Φιλιππάτο και Β. Ψυχράμη στο κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγίου, όπου βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο δήλωσης των αιτήσεων ελέγχου, καθώς και το κέντρο συντονισμού των κλιμακίων της ΥΑΣ και του ΤΑΣ που ήδη από το Σάββατο διενεργούν ελέγχους στα κτήρια της περιοχής.


Ο δήμαρχος Αιγίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Δήμου να αιτηθεί την κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που θα κατατεθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να διευκολυνθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και αποκατάστασης των ζημιών.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να εκτιμήσει το έδαφος των πραγματικών ζημιών, που οι πρώτες καταγραφές δείχνουν να είναι αρκετές, και να μην κινηθεί στο έδαφος του εντυπωσιασμού. Συμπλήρωσε, δε, ότι η μέριμνα της πολιτείας για την Αιγιάλεια και την ευρύτερη περιοχή οφείλει να είναι συνεχής, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα έξι χρόνια μετά το σεισμό του 2008 ακόμα και σήμερα να υπάρχει σχολείο στο Αίγιο που στεγάζεται σε κοντέινερ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ