2014-11-11 08:40:35
Φωτογραφία για Τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ γεγονότα που έγιναν ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 11 Νοεμβρίου!
Σαν σήμερα, στις 11 Νοεμβρίου 1918, η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων ως ηττημένη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου O Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, επίσης γνωστός ως ο Μεγάλος Πόλεμος , ήταν μια σύγκρουση που διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1914 ως την 11η Νοεμβρίου 1918.

Οι Ενωμένες Δυνάμεις (κυρίως οι Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, ως τις αρχές του 1918 η Ρωσία και, από το 1917, οι Η.Π.Α.) νίκησαν τις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία και Βουλγαρία) και οδήγησαν στην κατάρρευση τεσσάρων αυτοκρατοριών και σε ριζικές αλλαγές στον χάρτη της Ευρώπης.

Οι Ενωμένες Δυνάμεις συχνά ονομάζονται οι Δυνάμεις της Αντάντ, ενώ οι Κεντρικές Δυνάμεις αναφέρονται και ως η Τριπλή Συμμαχία. Τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ανέρχονται σε 9 εκατομμύρια.

Την 11η Νοεμβρίου 1918 υπογράφτηκε η ανακωχή, πάνω σε σιδηροδρομικό βαγόνι, όπου είχε εγκαταστήσει ο Φος το στρατηγείο του κοντά στην Κομπιέν.


Η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας αποτέλεσε τη βάση των συνθηκών ειρήνης που συντάχτηκαν από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης, που συνήλθε στο Παρίσι το 1919 και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλσον, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Κλεμανσό, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Λόιντ Τζωρτζ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ορλάντο και αντιπροσωπείες κρατών.

Οι συνθήκες ειρήνης υπογράφτηκαν τις ακόλουθες ημερομηνίες και είναι οι παρακάτω:

Άλλα γεγονότα:

Το 1926 Κατασκευάστηκε η περίφημη οδός Route 66 στις ΗΠΑ, που υμνήθηκε από λογοτέχνες και μουσικούς.

Το 1969 το FBI συλλαμβάνει τον μεθυσμένο Jim Morrison γιατί κατά τη διάρκεια πτήσης -στην οποία βρισκόταν μαζί του και ο ηθοποιός Tom Baker- παρενοχλούσε σεξουαλικά μία αεροσυνοδό.

Τρία χρόνια αργότερα ο μπασίστας των Allman Brothers Berry Oakley σκοτώνεται με τη μηχανή του στο ίδιο σχεδόν σημείο στο οποίο είχε σκοτωθεί την προηγούμενη χρονιά ο Duane Allman!!!

To 1990 ένας οπαδός των AC/DC σκοτώνεται όταν του επιτίθενται άγνωστοι έξω από τη Brendan Byrne Arena του New Jersey όπου εμφανίζονταν εκείνη τη μέρα οι Αυστραλοί.

Το 1950 γεννήθηκε ο Jim Peterik (Ides of March, Survivor, Pride of Lions).

1942: Η τουρκική Βουλή ψηφίζει νόμο που επιβάλλει έκτακτη εισφορά στην κινητή και ακίνητη περιουσία (Varlik vergisi). Ο νόμος αυτός, όργανο φυλετικού διωγμού, στρέφεται κυρίως εναντίον των Ελλήνων, των Εβραίων και των Αρμενίων.

1950: Σμήνος Ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί επιχειρήσεις, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ. (Πόλεμος της Κορέας)

2002: Το σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».

2007: Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Θα επανεκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ