2014-11-11 10:31:27
Φωτογραφία για Πιέζει η Τρόικα για το μισθολόγιο...Απαιτεί μειώσεις μισθών και επιδομάτων
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να κλείσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες, την ώρα που οι σχέσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση έχουν περιέλθει σε τέλμα, όπως φαίνεται και από τις εξ αποστάσεως διαπραγματεύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο στόχος για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ή τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής 18 -19 Δεκεμβρίου είναι ακόμη στον «αέρα».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ένα από τα «καυτά» ζητήματα είναι η απαίτηση της τρόικας να εφαρμοστεί από το 2015 το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και όχι από το 2016 που έχει αιτηθεί το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή φοβούμενη τη θύελλα που θα προκαλέσει το νέο μεγάλο «ψαλίδι» στις αποδοχές των νεοεισερχομένων αλλά και σε όσους έχουν χαμηλά προσόντα.

Από το «κουρείο» θα περάσουν και όσοι εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (Δημόσιοι Οργανισμοί, ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΔΕΚΟ κ.ά.) προκειμένου να συμπιεστεί κατά 300 με 350 εκατ. ευρώ το κονδύλι της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες μέρες συσκέψεις με τον κύκλο των οικονομικών υπουργών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ