2014-11-11 16:48:09
Φωτογραφία για Πως γνωρίζονται πλέον οι άνθρωποι στην Πάτρα
Τί φταίει και οι άνθρωποι δεν ανοίγονται; Δεν μιλούν, δεν ρισκάρουν ούτε μια τυχαία γνωριμία; Οι επιρροές πολλές. Οι αφορμές ακόμη περισσότερες για αποφυγή τυχαίων γνωριμιών.

Το προξενιό και τα συνοικέσια είναι ο βασικός τρόπος γνωριμίας των ανθρώπων μεταξύ τους.

Τις παρακάτω διαπιστώσεις έχουν κάνει και ψυχολόγοι της Πάτρας.

Ακόμη κι αν δυο άνθρωποι έλκονται μεταξύ τους από το πρωταρχικό αισθητήριο της εμφάνισης, σπάνια κάνει ένας απο τους δύο, το βήμα για να γνωριστούν. Ακόμη κι αν γίνει αυτό, η άρνηση είναι η πλέον ασφαλής επιλογή. Η' τουλάχιστον έτσι συναντάται σε χώρους συνάθροισης, όπως τα κέντρα διασκέδασης.

ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στον γυναικείο πληθυσμό, που θεωρείται και ο πιο συναισθηματικός στις σχέσεις που συνάπτει, η ανταπόκριση σε συνθήκες πρώτης γνωριμίας είναι κατεξοχήν αμυντικές. Η πρώτη σκέψη είναι η άρνηση και η αποφυγή οποιασδηποτε συζήτησης που αφορά σε εν δυνάμει σχέση
. Πληγές του παρελθόντος βγάζουν αρνητικά αντανακλαστικά και στείρα άρνηση. Οι φίλες είναι το απόλυτο καταφύγιο. "Εμείς περνάμε καλά και μόνες μας" δηλώνουν οι περισσότερες γυναίκες ηλικίας από 17 εως και 30 χρονών. Κάπως έτσι το υποκατάστατο της ευφορίας και του γέλιου στον κόσμο των φίλων, αφαιρεί oποιαδήποτε επιθυμία για περαιτέρω αναζήτηση συναισθηματικής ένωσης. Που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με οικονομικούς και άλλους "σκόπελους" αργά ή γρήγορα, οδηγούν σε εντάσεις και συναισθηματικές "καταιγίδες".

ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Οι άντρες απο την πλευρά τους, γεννημένοι κυνηγοί, προσπαθούν να προσεγγίσουν τις γυναίκες, ωστόσο ο τοίχος της ανασφάλειας των τελευταίων τους κάνει να κρατούν απόσταση. Η συναισθηματική εμπλοκή πολύ γρήγορα γίνεται όνειρο απατηλό και το μόνο που απομένει είναι η σαρκική αναζήτηση της απόλαυσης μιας σχέσης. Η τελευταία κατα ανάγκη επιλογή, έχει ημερομηνία λήξης και τα απόνερα κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα της σχεσιακής διαδικασίας στο μέλλον και απο τα δύο φύλλα. Η νέα μόδα στη συμπεριφορά των ανδρών είνα ιη προσέγγιση γυναικών, κάθε εμφάνισης, ηλικίας και κοινωνικού επιπέδου, με διαθέσεις φιλικές. Καθαρά φιλικές. Τότε μόνο εκτιμώνται ως άκακοι. Οτι δεν είναι υστερόβουλοι. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους όμως και αυτοί οι άντρες, εφαρμόζουν τη μέθοδο, "μπαίνω στον κύκλο σου και επιτυγχάνω την πρόσβαση σε δευτερεύουσες φιλικές παρέες. Κάτι σαν προξενειό, που θα ζητήσουν να τους κάνουν οι φίλες τους, γιατί εξάλλου δεν απειλούνται οι ίδιες απο την σχεσιακή διαδικασία και τις πιθανές επιπτώσεις της στην προσωπική τους ζωή.

Εν κατακλείδι, άνδρες και γυναίκες, κλείνονται στον εαυτό τους, σε μικρές ή μεγάλες παρέες και αφορίζουν τις σχέσεις καθώς οι επιρροές της σύγχρονης ζωής (δουλειά και των δύο φύλλων, νέα πρότυπα μέσα από την τηλεόραση κλπ) θέτουν νέα μέτρα και σταθμά. Το Sex and the City για παράδειγμα, προέβαλλε ένα πρότυπο το οποίο έκαναν "εικόνισμα" πολλές μικρές και μεγαλύτερες γυναίκες. "Εργασιακά απελευθερωμένες, ελεύθερες, ωραίες, με μόνο μέλημα την εξωτερική εμφάνιση και αν νοιώσουμε τη σαρκική ανάγκη, υπάρχει πάντα το one night stand. Περνάμε καλά και αυτό έχει σημασία". Αυτό ακριβώς είναι και το νέο στην αλλαγή συμπεριφοράς και προτύπως στις γυναίκες. Το "περνάμε καλά" διασκευάστηκε και από το συναισθηματικά καλά, έγινε "διασκέδαση, ρούχα και ατελειωτες συζητήσεις για σεξουαλικά και άλλα θέματα".

Φυσικά και οι άνδρες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Η συμπεριφορά του μεγαλύτερου ποσοστού, στην κατεύθυνση αναζήτησης μιας νέας σχέσης, προσιδιάζει σε επαιτεία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σφίζουν από τέτοιες συζητήσεις και η επιβεβαίωση των γυναικών απο κάθε λογής τυχάρπαστο είναι η σταθερή αξία και μαξιλάρι ασφαλείας κόντρα σε κάθε άλλη σχεσιακή ανάγκη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ