2014-11-12 18:31:09
Φωτογραφία για Εκτός ρύθμισης οι απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι βεβαιωμένες οφειλές του... ΕΝΦΙΑ δεν θα εντάσσονται στις 100 δόσεις, όπως προβλέπει η εγκύκλιος , αλλά θα υπάγονται στις 12-24 δόσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αφού ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώθηκε πριν την 1η Οκτωβρίου πρέπει να μπουν στη ρύθμιση των 72-100 δόσεις υποχρεωτικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και προαιρετικά οι μη ληξιπρόθεσμες.

Όμως με δελτίο τύπου το Υπ. Οικονομικών, προαναγγέλει αλλαγή στις 100 δόσεις μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την οποία, μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να μπει στις 100 δόσεις και οι υπόλοιπες ή να εξοφλούνται ή να μπαίνουν στις 12-24 δόσεις.

Πηγές του υπ. Οικονομικών εάν η αλλαγή θα γίνει με νόμο ή με νέα εγκύκλιο.

Το γεγονός αυτό πάντως δείχνει ότι το υπουργείο υπαναχωρεί, πιθανώς ύστερα από πίεση της τρόικας η οποία ανησυχεί για την πιθανότητα να αφήσουν απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι μέχρι και το Μάρτιο του 2015 που υπάρχει το περιθώριο για ένταξη στη ρύθμιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

- Δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.

- Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

- Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ