2014-11-13 03:11:06
Φωτογραφία για Το ρωσικό υπερ- βομβαρδιστικό PAK DA  έτοιμο το 2019
Όπως αναφέρθηκε σε ένα δελτίο τύπου της εταιρίεας Kuznetsov στην Σαμαρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές πάγκου του πρωτότυπου κινητήρα για το μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (PAK DA ), αναφέρει η ρωσική αμυντική ιστοσελίδα militaryrussia.ru .

Οι δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα είχαν προγραμματιστεί με παραμέτρους που αντιστοιχούν στα καθορισμένα χαρακτηριστικά πτήσης του PAK DA, αναφέρουν ρωσικές πηγές. Η ανάπτυξη ενός κινητήρα για το PAK DA είναι ένας από τους κύριους τομείς της τεχνολογικής ανάπτυξης της εταιρίας. Προβλέπεται ότι η πρώτη πτήση του PAK DA θα πραγματοποιηθεί το 2019. Επί του παρόντος, το έργο ανάπτυξης του κινητήρα συνεχίζεται.

Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος του μέλλοντος, το επόμενης γενιάς βομβαρδιστικό PAK DA, το οποίο αναμένεται να κάνει την πρώτη πτήση του το 2019, δήλωσε ο Μιχαήλ Πογκοσιάν, πρόεδρος της UAC (United Aircraft Corporation), στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Zhuhai 2014, που πραγματοποιείται στο Ζουχάι της Κίνας. Όπως ανέφερε, οι δοκιμές του στρατηγικού βομβαρδιστικού είναι προγραμματισμένες για το 2021.


Το PAK DA αναπτύσσεται στην εταιρία Tupolev, κατασκευάστρια των βομβαρδιστικών Tu-95 και Tu-160, καθώς και του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-22. Η παράδοση του νέου αεροσκάφους στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Η εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας KRET (Concer Radio-Electronic Technologies) ήδη αναπτύσσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του βομβαρδιστικού του μέλλοντος, ενώ η Tactical Missiles Corporation κατασκευάζει τα όπλα που θα φέρει το αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα του βομβαρδιστικού PAK DA πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σαμαρά της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα.

Στο Pentapostagma.gr , αναφέρουμε όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, με εκτενή άρθρα.

Η ρωσική Στρατηγική Αεροπορία επιχειρεί τώρα με ένα σύνολο από 32 Tu-95MC6, 31 Tu-95MC16 και 13 Tu-160, ικανά να μεταφέρουν συνολικά 850 βλήματα μακρά ακτίνας δράσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας θα μπορεί να διαπερνά όλα τα σύγχρονα δίκτυα Αεράμυνας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ