2014-11-13 07:50:22
Φωτογραφία για Μεγάλη Συνεργασία Air China και Air Canada
Η Air Canada και η Air China Limited ανακοίνωσαν τη σύναψη μνημονίου συναντίληψης που καθορίζει τις βασικές αρχές για μια ολοκληρωμένη κοινοπραξία κατανομής εσόδων, η οποία προβλέπει την ενισχυμένη συνεργασία στα δρομολόγια μεταξύ Καναδά και Κίνας, γεγονός το οποίο θα τονώσει την ανάπτυξη της κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η κοινοπραξία θα δημιουργήσει πρόσθετα οφέλη υπηρεσιών και τιμολόγησης για τους καταναλωτές που ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών και θα προβλέπει επίσης την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των δύο αερομεταφορέων στους τομείς των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της λειτουργίας των αερολιμένων.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κίνα του Καναδού Πρωθυπουργού Stephen Harper, πριν από ένα συνέδριο των κρατών-μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC).

Υπό την προϋπόθεση ότι η Air Canada και η Air China θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες κοινοποιήσεις, θα λάβουν εγκρίσεις ανταγωνισμού και άλλες ρυθμιστικές εγκρίσεις και θα οριστικοποιήσουν την τεκμηρίωση, η κοινοπραξία θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2015.


«Μέσω της συνεργασίας με τον εταίρο μας Air Canada, θα μπορέσουμε να παρέχουμε περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και οφέλη για πελάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Κίνας και Καναδά, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια των ταξιδιών μέσω μιας πιο εξορθολογισμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας», δήλωσε ο Song Zhiyong, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Air China Limited και πρόσθεση: «Αυτή η κοινοπραξία μεταξύ της Air China και της Air Canada θα παρέχει πολλά οφέλη και εμπορικές συνεργασίες στη σημαντική και αναπτυσσόμενη αγορά για ταξίδια και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Καναδά και Κίνας. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η αγορά αεροπορικών ταξιδιών Καναδά-Κίνας έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο σχεδόν 11% ετησίως και αυτή η τάση αναμένεται να παραμείνει ισχυρή σύμφωνα με τον εμπορικό όμιλο του αεροπορικού κλάδου IATA».

«Ως μέλη της Star Alliance, η Air Canada και η Air China θα ωφεληθούν από μια κοινοπραξία κατανομής εσόδων, όπως έχουν ωφεληθεί οι πελάτες μας μέσω μιας απλουστευμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας και ανταμοιβών επιβράβευσης αφοσιωμένων πελατών», δήλωσε ο Calin Rovinescu, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air Canada, στο Πεκίνο για την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης.

«Εμβαθύνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς του προγραμματισμού και της διαχείρισης των πωλήσεων, οι αερομεταφορείς θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες προσφέροντας περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές. Η κοινοπραξία θα παρέχει στους πελάτες και των δύο αερομεταφορέων πρόσθετες ταξιδιωτικές επιλογές μέσω της επέκτασης πτήσεων κοινού κωδικού σε πρόσθετα αεροδρόμια στα εσωτερικά δίκτυα και των δύο αερομεταφορέων, καθώς η ανάπτυξη των δικτύων αποτελεί βασική αρχή της κοινοπραξίας», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, η Air China προσφέρει στους πελάτες της πτήσεις κοινού κωδικού που λειτουργούν από την Air Canada μεταξύ του Βανκούβερ και 6 καναδικών πόλεων (Έντμοντον, Κάλγκαρι, Γουίνιπεγκ, Τορόντο, Οτάβα και Μόντρεαλ) και η Air Canada προσφέρει στους πελάτες της πτήσεις κοινού κωδικού που λειτουργούν από την Air China μεταξύ του Πεκίνου και 6 πόλεων στην Κίνα (Γκουάνγκτζου, Τσονγκίνγκ, Τσενγκντού, Σενγιάνγκ, Γουχάν και Σιάν).

Η Air Canada λειτουργεί ένα σύνολο 28 πτήσεων την εβδομάδα μεταξύ Καναδά και Κίνας, από το Τορόντο και το Βανκούβερ προς και από το Πεκίνο και τη Σαγκάη, ενώ η Air China λειτουργεί έως 11 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Πεκίνου και Βανκούβερ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ