2014-11-13 09:47:26
Φωτογραφία για H Apple πήγε ένα λεπτό πίσω...
Γιατί σε όλες τις διαφημίσεις των iPhone και iPad η ώρα ήταν 9:42, και γιατί σήμερα είναι 9:41; Το μυστήριο έχει απάντηση Στην Apple τίποτα απολύτως δεν γίνεται τυχαία. Ακόμα και η ώρα που αναγράφουν στο ρολόι τους οι συσκευές στις αφίσες, στο διαφημιστικό υλικό κάθε είδους και στο site έχει λόγο που είναι αυτή που βλέπετε.

Όλα άρχισαν με το 9:42. Όταν το 2007 πρωτοπαρουσιάστηκε το iPhone στη σκηνή στα χέρια του Στιβ Τζομπς, η ώρα ήταν πράγματι 9 και 42 το πρωί. Και η εικόνα που εμφανίστηκε στην οθόνη έπρεπε να συμφωνεί με την πραγματική. Τόσο απλά.

Όμως αυτό άλλαξε το 2010 με την παρουσίαση του πρώτου iPad. Εκεί η εμφανιζόμενη ώρα ήταν 9:41. Αν δείτε σήμερα στο site της Apple τα iPhone, iPad, ακόμα και τα Mac, όλα λένε 9:41. Γιατί;

Την απάντηση έδωσε πριν από λίγες μέρες ο πρώην διευθυντής του iOS Scott Forstall. «Πάντα σχεδιάζαμε τα keynotes ώστε η εμφάνιση του βασικού προϊόντος να συμβαίνει περίπου στα 40 λεπτά της παρουσίασης. Και όταν εμφανιζόταν η συσκευή στην οθόνη έπρεπε η ώρα του να είναι η ίδια με εκείνη των ρολογιών του κοινού».

Γιατί όμως άλλαξε η ώρα στο iPad; Αλλαγή στρατηγικής; Ακριβής υπολογισμός του χρόνου; Σηματοδότηση μιας νέας εποχής; «Τίποτα από όλα αυτά» μας προσγειώνει ο Forstall. «Η αλλαγή δεν έγινε για κανέναν συγκεκριμένο λόγο. Απλώς το αλλάξαμε».

Ε, λοιπόν, ναι. Στην Apple μερικά πράγματα αλλάζουν γιατί… έτσι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ