2014-11-13 13:00:08
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή 1.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων τάξης και ασφάλειας. 

Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ, πέριξ των γραφείων της Χρυσής Αυγής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

του Μάρκου Γεωργίου

Τα ίδια με πέρσι αναμένονται τα αστυνομικά μέτρα για την περιφρούρηση των διαδηλώσεων στην 41η επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση ή κάποιο γεγονός που να προβληματίζει την αστυνομία, και έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβλέπουν ότι η 17η Νοεμβρίου 2014 θα κυλήσει ομαλά και ειρηνικά, στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη καθιερωμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους φορέων, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εν όψει της επετείου, συμμετείχαν αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΔΕΘ, της εταιρείας «Αττικό Μετρό», της ΔΕΗ και του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι φορείς κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και διαδηλώσεων, σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία της πόλης.


Συντονιστής είναι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Βάιος Χονδρός. Η επιχειρησιακή δράση της ΕΛΑΣ θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί με το επιτελείο της ΓΑΔΘ, ενώ τα αστυνομικά μέτρα δεν θα ανακοινωθούν για ευνόητους λόγους.

Λαμβάνεται υπόψιν ότι πέρυσι ήταν η πιο ήσυχη επέτειος για τη Θεσσαλονίκη, χωρίς επεισόδια και συλλήψεις. Αξιωματικοί της ΓΑΔΘ εκτιμούν ότι θα διατεθούν, και φέτος, οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας. Εισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα παραβρεθούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εποπτεία των εκδηλώσεων και των αστυνομικών μέτρων. Επίσης προβλέπονται αστυνομικές περιπολίες για τη φύλαξη όλων των στόχων μεταξύ όπως είναι τα προξενεία, οι δημόσιες εγκαταστάσεις, γραφεία πολιτικών κομμάτων κ.α.

Στο πρόγραμμα είναι οι φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ, πέριξ των γραφείων της Χρυσής Αυγής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου η αστυνομία θα μπλοκάρει την προσέγγιση των διαδηλωτών. Ως γνωστόν η τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα θα προκαλέσει αυτεπάγγελτη αστυνομική επέμβαση μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ δεν αποκλείονται οι προληπτικές προσαγωγές «υπόπτων» πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών.

Πηγή: voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ