2014-11-14 21:17:29
Φωτογραφία για Ελληνικό: Υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Develop
Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγαλύτερο project ιδιωτικοποιήσεων στα... ελληνικά χρονικά, μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το Ελληνικό.

Την σύμβαση για το έργο-μαμούθ της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό υπέγραψαν την Παρασκευή το ΤΑΙΠΕΔ και η ανάδοχος εταιρεία Lamda Development.

Με την σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development ολοκληρώνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ «με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των €915 εκ. προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους €1,2 δισ. που δεσμεύεται να καταβάλλει η εταιρεία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών. Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή».


Η ανακοίνωση καταλήγει:«Το Ελληνικό αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, με πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη για την οικονομία της Αθήνας και της χώρας και τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

Η επένδυση-μαμούθ θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά 2%

Η ανάπλαση του Ελληνικού αποτελεί το μεγαλύτερο σύγχρονο ιδιωτικό αναπτυξιακό έργο στην Ελλάδα, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 8 δισ. ευρώ και σύμφωνα με πρόσφατη επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ θα συμβάλλει κατά 2% στον ΑΕΠ.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας . Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ