2014-11-15 03:11:10
Φωτογραφία για Εκλέχθηκε το νέο ΔΣ του φορέα που θα αποφασίσει για το μέλλον του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων Αττικής
Τα 61 μέλη που συνθέτουν το διοικητικό συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα του Λεκανοπεδίου εξέλεξαν χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Το νέο ΔΣ του φορέα που θα αποφασίσει για το μέλλον του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων και ειδικότερα για την ακύρωση ή μη των διαγωνισμών που αφορούν την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων θα αποτελείται από:

24 μέλη από το περιφερειακό συμβούλιο που εκλέγουν τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

36 μέλη από την ΠΕΔΑ που εκλέγουν τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

Την περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου (ex officcio μέλος τόσο του Δ.Σ. όσο και της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής)

Kατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ καθορίσθηκε ο αριθμός των 36 εκπροσώπων των παρατάξεων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΔΣΝΑ που εκλέγουν τέσσερα μέλη στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.


Να σημειώσουμε πως τα υπόλοιπα 24 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΔΣΝΑ προέρχονται από το περιφερειακό συμβούλιο από τα οποία εκλέγονται τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Από την ΠΕΔΑ η «γαλάζια» παράταξη του δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου εκλέγει 13, οι παράταξη Σαράντη (ΠΑΣΟΚ) εκλέγει 7, η παράταξη Γκότση (ΣΥΡΙΖΑ) εκλέγει 7, η παράταξη Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) 6 και το ΚΚΕ 3. (σύνολο 36).

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 16 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΔΣΝΑ από την Περιφέρεια Αττικήςχρειάζεται ακόμη 14 για να έχει μαζί με τη Ρένα Δούρου (είναι ex officcio μέλος τόσο του Δ.Σ. όσο και της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής) την απόλυτη πλειοψηφία τόσο στο Δ.Σ. όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Οι 7 είναι τα μέλη της παράταξης Γκότση από την ΠΕΔΑ, οι οποίοι μαζί με τους 6 της παράταξης του Γιώργου Ιωακειμίδη φτάνουν τους 13 και συνολικά μαζί με τη Ρένα Δούρου τους 30 στους 61. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους 3 τους ΚΚΕ που πιθανότατα θα κρατήσουν ουδέτερη στάση, τότε το βέβαιο είναι ότι μετά την (πρώτη) προεδρία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔΑ με τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση θα έχει και την πλειοψηφία (4 ή και 5 έναντι 3 ή 2) στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ η οποία και αναμένεται να αποφασίσει την ακύρωση τον διαγωνισμών για τα έργα ΣΔΙΤ για της διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική.

Τα ονόματα των νέων μελών του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ από την ΠΕΔΑ θα δοθούν σήμερα Παρασκευή από τις παρατάξεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ