2014-11-15 13:56:09
Φωτογραφία για Ποδήλατο παρέσυρε 2χρονο αγοράκι στην Πρέβεζα
Το ατύχημα που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στον πεζόδρομο στην Πρέβεζα, φέρνει στην επικαιρότητα ξανά το θέμα με τα ποδήλατα, τον τρόπο που κινούνται αλλά και τα σημεία στα οποία επιτρέπεται η διέλευσή τους.

Εχθές το βράδυ ποδήλατο που κινούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, με μεγάλη ταχύτητα, στον πεζόδρομο στην αγορά της Πρέβεζας, παρέσυρε και τραυμάτισε δίχρονο αγοράκι που περπατούσε ανέμελο με τους γονείς του.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο μικρός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στο πόδι του.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ένα θέμα σοβαρό που έχει ανακύψει με τα ποδήλατα στην πόλη μας.

Περνάν τα φανάρια με κόκκινο, κινούνται πολλές φορές στην μέση του δρόμου και αλλάζουν πορεία χωρίς προειδοποίηση, κινούνται σε πεζόδρομους και μάλιστα με μεγάλες ταχύτητες χωρίς να σέβονται τους πεζούς.

Αυτές είναι μερικές από τις καταγγελίες που φτάνουν κατά καιρούς στο pamepreveza.gr, που στο παρελθόν είχε αναδείξει ξανά το θέμα, με την ελπίδα να αποτραπεί κάποιο ατύχημα.

Και να που το ατύχημα έγινε με θύμα ένα δίχρονο παιδί.

Οι αρχές θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε οι πεζόδρομοι να αποτελούν σημεία ασφάλειας των πεζών όχι μόνο από μηχανοκίνητα τροχοφόρα αλλά και αυτοκινούμενα…!

Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση που προκύπτει είναι ότι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ισχύει για όλους;

Και κατά πόσο τα ποδήλατα θα πρέπει να διέρχονται από τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης με μεγάλη κίνηση πεζών;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ