2014-11-15 17:15:07
Φωτογραφία για Αυτά θα γίνουν στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης!
Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" πραγματοποιείται τη Δευτέρα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και το Cretalive ανοίγει το "φάκελο" του μεγαλύτερου σε κίνηση περιφερειακού αεροδρομίου της χώρας και σας αποκαλύπτει τι ακριβώς θα συζητήσει ο υπουργός με τους τοπικούς παράγοντες!

Ήδη, όπως έχει γράψει το Cretalive, κατ'αρχήν θα τεθεί το θέμα της τροποποίησης του Πολεοδομικού Σχεδίου του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου καθώς είναι απαραίτητο να "αναπνεύσει" ο χώρος από τα σταθμευμένα λεωφορεία και αυτοκίνητα και να φύγουν από το συγκεκριμένο χώρο που βρίσκονται σήμερα. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να επεκταθεί βόρεια το αεροδρόμιο, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη χρήση γης του συγκεκριμένου χώρου, προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις και επί του δρόμου, ώστε να...ξεμπουκώσει το αεροδρόμιο, που σήμερα ασφυκτιά!


Επίσης, αυτό που θα συζητηθεί και θα προταθεί είναι η δημιουργία ενός καινούριου κτιρίου αφίξεων, που θα γίνει προς την πλευρά της Λεωφόρου Ικάρου δίνοντας τη δυνατότητα, στους 4 ιμάντες που εξυπηρετούν σήμερα, να προστεθούν άλλοι 2. Κι αυτή η επέκταση απαιτεί αλλαγή χρήσης γης και πολεοδομικές παρεμβάσεις, προκειμένου τμήματα του συγκεκριμένου οικοπέδου να παραχωρηθούν για τη συγκεκριμένη χρήση.

Η τρίτη μεγάλη παρέμβαση που θα πρέπει να γίνει μέχρι το 2016 για να μπορέσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τις ανάγκες του είναι να επεκταθεί το υπάρχον κτήριο αναχωρήσεων, τόσο προς τη βόρεια πλευρά του όσο και προς τη νότια, αφού το μακρόστενο κτήριο είναι αντιλειτουργικό και από μόνο του τροφοδοτεί την ύπαρξη ... τράφικ από τους χιλιάδες μετακινούμενους ταξιδιώτες! Εδώ δεν υπάρχει μελέτη, υπάρχει μια προμελέτη και αυτό που αναζητείται είναι να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα!

Στόχος των υπευθύνων του αεροδρομίου και της πολιτικής ηγεσίας είναι κάποιες προεργασίες των παρεμβάσεων να ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη και με το τέλος της σεζόν το ερχόμενο φθινόπωρο να φορτσάρουν οι εργολάβοι και να τελειώσουν οι παρεμβάσεις μέσα στο 2016. Αν σ'όλα αυτά προσθέσεις και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει ήδη, δια χειρός του αερολιμενάρχη Γιώργου Πλιάκα, όπως οι 3 νέες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών σε χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας, το νέο πεδίο στάθμευσης ιδιωτικών αεροσκαφών, η μεταφορά ελέγχου αποσκευών από το ισόγειο στο υπόγειο που μείωσε το χρόνο αναμονής σε 15 λεπτά αλά και η επιπλέον είσοδος που δημιουργήθηκε για τους Extra Schengen επιβάτες, δηλαδή κυρίως τους Βρετανούς, τότε η εικόνα του αεροδρομίου αλλάζει επι τω βελτίω, σ΄ένα χώρο που βέβαια ασφυκτιά εν αναμονή και του νέου αεροδρομίου Καστελλίου...εάν ποτέ γίνει βεβαίως!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ