2014-11-15 21:03:03
Φωτογραφία για Σπείρα Αλβανών πίσω από τη ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Ολυμπία - Όλο το ιστορικό της υπόθεσης
Στην εξιχνίαση της ληστείας κοσμηματοπωλείου, που συνέβη στις 27 Ιουνίου το περασμένο καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χρήστου Βασιλάρα, έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Μετά από μεθοδικές και συστηματικές έρευνες, έφτασαν στα ίχνη των δραστών, οργάνωσαν επιχείρηση στην Αθήνα και συνέλαβαν δύο από τα μέλη της σπείρας που εκτιμάται πως έχει κάνει και άλλα χτυπήματα στην περιοχή της Ηλείας. Οι αστυνομικοί από την Ηλεία μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν έναν 34χρονο και έναν 40χρονο, υπηκόους Αλβανίας στη Γλυφάδα και στο Κερατσίνι Αττικής. Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική επιτυχία που καταγράφεται στη δράση της Υ.Α. Πύργου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνεχίζοντας έναν εξαιρετικό σερί επιτυχιών στην εξιχνίαση ληστειών και εγκλημάτων στην περιοχή. Για την υπόθεση παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κωνσταντίνος Δίπλας και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Χρήστος Αλεξανδρόπουλος.


Η ληστεία

Το μεσημέρι της 27ης Ιουνίου μια ομάδα τεσσάρων ατόμων φορώντας κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφτασαν με κλεμμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της αγοράς της Αρχαίας Ολυμπίας. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με καλάσνικοφ, προκαλώντας τρόμο στην περιοχή, έσπασαν τις τζαμαρίες του κοσμηματοπωλείου και εισέβαλαν σε αυτό. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν κοσμήματα αξίας 112.480 ευρώ, ενώ ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το ποσό των 8500 ευρώ. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους και το εγκατέλειψαν αφού του έβαλαν φωτιά, μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Ολυμπία. Οι ληστές πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές γεμίζοντας με κάλυκες το πλακόστροτο του κεντρικού δρόμου της Ολυμπίας, ενώ χρησιμοποίησαν βαριοπούλες και τα κοντάκια από τα όπλα τους για να σπάσουν τις τζαμαρίες. Δεν μπήκαν κατευθείαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο, αλλά περίμεναν να εκτονωθεί ο καπνός πανικού που περιλαμβάνεται στο σύστημα συναγερμού.

Η εξιχνίαση και οι συλλήψεις

Έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα μέσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Όσο και αν προσπάθησαν οι τελευταίοι να αποφύγουν να αφήσουν ίχνη δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στους δράστες και πλέον περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ταξίδεψε στην Αθήνα. Έστησε δύο επιχειρήσεις σε Γλυφάδα και Κερατσίνι και συνέλαβε τα δύο από τα μέλη της σπείρας. Το βράδυ της Τετάρτης έγινε τη πρώτη επιχείρηση στο Κερατσίνι. Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία φιλικού του προσώπου όπου διέμενε ο δράστης, στην ίδια περιοχή. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με αλλοιωμένα στοιχεία που έφερε προσαρμοσμένη μία γεμιστήρα, με πέντε φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, τέσσερις τηλεφωνικές συσκευές και εφτά κάρτες SIM. Να σημειωθεί πως ο 34χρονος για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

 Η δεύτερη επιχείρηση έγινε το επόμενο πρωί στη Γλυφάδα, όπου συνελήφθη από την ίδια ομάδα αστυνομικών, ο 40χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε επίσης παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με δύο φυσίγγια και είχε οπλισθεί, δώδεκα φυσίγγια πιστολιού, μια σιδερογροθιά, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μια βαριοπούλα και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM τηλεφωνικών συνδέσεων.

Πέραν των δύο συλληφθέντων, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 31 και 30 ετών και έναν 47χρονο ημεδαπό. Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, εμπρησμό, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κλοπή. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στο νομό Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αυτόφωρα αδικήματα που βεβαιώθηκαν κατά την σύλληψη τους και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ