2014-11-16 11:27:58
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Στην Φλωρεντία βρίσκεται σήμερα Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα μιλήσει στο διήμερο συνέδριο του Transform Europe! με τον γενικό τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία» και συγκεκριμένο στον θεματικό κύκλο «Η Ευρώπη, η λιτότητα, η τρόικα, η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας και η σχέση με τα συνδικάτα». Στην παρέμβασή του στην διημερίδα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι σε αντίθεση με την μεταπολεμική περίοδο και με αφετηρία το Νότο της Ευρώπης, η Αριστερά μετατρέπεται σε «εμβρυουλκό της αλλαγής», ωθώντας τη σοσιαλδημοκρατία σε απεγκλωβισμό από τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση που έλκει τις ρίζες της στη δεκαετία του '90 και έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και νέες διαιρέσεις.

«Η σημερινή σοσιαλδημοκρατία είναι έξω από το βηματισμό της Ιστορίας. Υποβαστάζει το νεοφιλελευθερισμό. Δηλαδή, την ιδεολογία της λιτότητας και της στασιμότητας, που πνίγει την Ευρώπη, και, γι' αυτό, χρειάζεται επειγόντως αναπτυξιακά ανάσα», θα τονίσει στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και θα αναφερθεί ειδικότερα στην ανάγκη για άμεση ενίσχυση της ενεργού ζήτησης, μία Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος και ένα «Ευρωπαϊκό New Deal». 


Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας θα σημειώσει ότι: «Το δίλημμα προοπτικής για την Ευρώπη: "ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει", είναι δίλημμα ζωής για την ίδια την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία: ή θα αλλάξει ή θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα». 

Θα αναφερθεί μάλιστα στην ιστορική και πολιτική απαξίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ, η οποία, «θα πρέπει να χρησιμεύσει μόνον ως παράδειγμα προς αποφυγή από τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες».

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν, ανάμεσα σε άλλους, ο ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία Νίκι Βέντολα, ο πρώην γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (1994-2006) και Πρόεδρος της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων (2006-2008) Φάουστο Μπερτινότι, οι ευρωβουλευτές της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» Ελεονόρα Φορέντσα και Κούρτσιο Μαλτέζε, ο Σέρτζιο Κοφεράτι, ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και ο βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Τζιουζέπε Τσιβάτι, επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, ο οποίος συμμετείχε στην εκλογή για την ανάδειξη γενικού γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο και κατετάγη τρίτος, πίσω από τον εκλεγέντα Ματέο Ρέντσι και τον Τζιάνι Κουπέρλο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ