2014-11-17 11:09:46
Φωτογραφία για Στη Δικαιοσύνη η μαύρη τρύπα στο ταμείο της Βιάννου
Στο "σκαμνί" κάθεται, σήμερα, ο πρώην ταμίας του δήμου Βιάννου, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από τα δημοτικά ταμεία 165.000 ευρώ, τα οποία κατόπιν επέστρεψε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην ταμίας, από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τον Ιούλιο του 2010, υπεξαίρεσε συνολικά 165.784 ευρώ.

Ο ταμίας τελικά επέστρεψε όλα τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει και με τους νόμιμους τόκους με αποτέλεσμα ο δήμος να μην υποστεί οικονομική ζημιά.

Ο επί 11 χρόνια ταμίας, που υπηρετεί συνολικά 26 χρόνια στο δήμο, είχε καταφέρει να «ξεγελάσει» και το διπλογραφικό σύστημα, δίδοντας πλαστά στοιχεία στους συναδέλφους του, οι οποίοι καθημερινά καταχωρούσαν στους υπολογιστές την οικονομική εικόνα του δήμου. Σύμφωνα με τον τότε δήμαρχο Μ. Κλαδάκη, επειδή ο ίδιος ο ταμίας δεν είχε γνώση χειρισμού υπολογιστών, κάθε μεσημέρι, με χειρόγραφα, έδινε στους συναδέλφους του, τα στοιχεία που έπρεπε να περάσουν στους υπολογιστές. Φρόντιζε να καταγράφονται τα χρήματα που εισέπραττε ο δήμος, μέρος των οποίων όμως παρακρατούσε, και δεν το κατέθετε ως όφειλε στην τράπεζα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ