2014-11-17 11:52:59
Φωτογραφία για Μειωμένες εισφορές με αλλαγή ασφαλιστικής κλίμακας για λίγους στον ΟΑΕΕ
Μόνο για ενήμερους οικονομικά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ παρατείνεται μέχρι το 2016 η δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κλάσης με μειωμένη εισφορά .

64567Σχετική ρύθμιση αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η προθεσμία για την επιλογή της κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Η σχετική ρύθμιση έγινε το 2012 και ίσχυε μέχρι τέλους του 2014 , έτσι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση δίνεται παράταση για μια ακόμα διετία, με την προϋπόθεση ότι από την 1/1/2017 ο ασφαλισμένος θα επανέλθει στην αρχική κλάση ασφάλισης πληρώνοντας πλέον τα ασφάλιστρα που αντιστοιχούν σε αυτή.

Ωστόσο το μέτρο αφορά μόνο ενήμερους ή σε ρύθμιση ασφαλισμένους και με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός οφειλετών είναι δύσκολο να ευνοήσει την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν από το υπουργείο η ρύθμιση αυτή δεν επιφέρει δημοσιονομικό κόστος καθότι οι εισφορές θα καθαρίζουν και το ύψος των συντάξεων που χορηγεί το ταμείο !

Παρ ολο που και το ίδιο το υπουργείο επικαλείται την αναλογικότητα της εισφοράς –σύνταξης για να περάσει το μέτρο από την τρόικα, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα των φορέων και των ασφαλισμένων για μειωμένες εισφορές, αφού υπάρχει ανταποδοτικότητα εισφορών παροχών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ