2014-11-17 20:40:42
Φωτογραφία για Ξύλο και δακρυγόνα στην πορεία για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου – Έκαψαν τις σημαίες της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Επεισόδια με χημικά και ξύλο είναι σε εξέλιξη στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 18.30, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, έφτασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ομάδα διαδηλωτών έκαψε τις σημαίες της Αμερικής και την Ευρωπαίκής Ένωσης.

Η πορεία έχει κοπεί σε πέντε με έξι κομμάτια. Οι Αντιεξουσιαστές είναι πίσω από το Χίλτον κοντά στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ύψος του Πύργου των Αθηνών, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον ομάδας φοιτητών.

Μία μεγάλη ομάδα φοιτητών έχει αποκοπεί και κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα περιορισμένα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος του Νίμιτς, όταν μια ομάδα από το μπλογκ των Αντεξουσιαστών πέταξε ένα μπουκάλι προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που ανταπάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.


Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα “Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα”. Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, συμμετέχουν περίπου 20.000 άνθρωποι.Παρούσες και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Για πρώτη φορά φέτος, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ατόμων, είναι μαζί. Στην κορυφή της πορείας είναι οι Αντιστασιακοί.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου έρχονται λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στη Νομική και τις καταγγελίες φοιτητών για απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ. Προκειμένου να μη γίνουν επεισόδια που θα αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις, η αστυνομία έχει “κατεβάσει” στους δρόμους 7.000 αστυνομικούς.

Πηγή: newist
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ