2014-11-18 04:47:08
Φωτογραφία για Ποιός εξ όσων κοκορεύονται ως αντιστασιακοί θα έψελνε τον εθνικό ύμνο;
Δε θα κάνουμε τη χάρη στους μπαχαλάκηδες να ασχοληθούμε με το ψευτο-επεισόδια για τις κάμερες που έστησαν και σήμερα, μέρα επετείου του Πολυτεχνείου Σήμερα θα θέσουμε έναν προβληματισμό με αφορμή την παρουσία στην πορεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-1974. Οι άνθρωποι αυτοί, τους οποίους ελάχιστοι γνωρίζουν, γιατί δεν εξαργύρωσαν τον αντιδικτατορικό τους αγώνα και δεν πήραν υπουργείο μετά τη Χούντα και επί πασοκοκρατίας, ούτε με αριστερές ρητορείες "κυβερνούσαν με κάθε κυβέρνηση", οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν σήμερα κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα". Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κι εδώ είναι το ζητούμενο... Πόσοι σήμερα από τους δήθεν προοδευτικούς αριστερίζοντες ή από τους επαναστατημένους-και ουχί επαναστάτες-νεολαίους θα τολμούσαν να ψάλουν τον εθνικό ύμνο και να αποχωρήσουν; Πόσοι από αυτούς δηλαδή, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θα τιμούσαν την πατρίδα και τους αγώνες για την ελευθερία;


Βαρεθήκαμε να βλέπουμε αριστερούς ινστρούχτορες στα πανεπιστήμια, στους συλλόγους, στις συντεχνίες που μιλούν για τα πάντα, που γνωρίζουν τα πάντα, αλλά σωπαίνουν ή ακόμη χειρότερα εξαγριώνονται όταν πρόκειται για την πατρίδα. Προτιμούν να υπερασπιστούν το αληταριό που αρέσκεται να καίει τη σημαία παρά να μιλήσουν για πατρίδα.

Πως να το κάνουμε δηλαδή αντίσταση στη Χούντα δεν έκανε μονάχα η βολεμένη νομενκλατούρα που έλυνε κι έδενε επί δεκαετίας του 80!!!!!

Αντιστασιακοί πραγματικοί και όχι μονάχα κατά δήλωσίν τους ήταν οι Παναγούληδες, ο Μανδηλαράς, ο Μίνης που ήταν και αξιωματικός της Αεροπορίας, ο Οπρόπουλος που ήταν συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού με σημαντική αντιδικτατορική δράση.

Όλοι αυτοί, επίσης, που δεν τους έγραψαν τα βιβλία και δεν τους θυμάται ο λαός, αν και εκείνοι είναι ο λαός!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ