2014-11-18 15:45:04
Φωτογραφία για Ακροβάτης χωρίς δίχτυ το Καρναβάλι - Χωρίς καλλιτεχνικό Διευθυντή, χωρίς Γνωμοδοτική, χωρίς πρόγραμμα
Σε ρυθμούς ...όπισθεν κινείται το καρναβάλι της Πάτρας, χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή και με την γνωμοδοτική επιτροπή σε πλήρη απενεργοποίηση, αν και το ημερολόγιο δείχνει ήδη 17 Νοέμβρη και στις 17 Γενάρη γίνεται η έναρξη της μεγαλύτερης διοργάνωσης του χειμώνα η οποία παράλληλα είναι και ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος για την πόλη. Mέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής εκφράζουν την μεγάλη ανησυχία τους σχετικά με την πορεία της φετινής διοργάνωσης η οποία ήδη βρίσκεται πολύ πίσω σε χρόνους, ενώ διατυπώνουν ερωτηματικά σχετικά με το ποιός είναι αυτός που θα σχεδιάσει το καρναβάλι και θα συντονίσει τις πολλές δράσεις του απο τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η νέα δημοτική αρχή δεν προτίθεται να τοποθετήσει καλλιτεχνικό διευθυντή.

Αυτή την εποχή κάθε χρόνο η γνωμοδοτική επιτροπή βρισκόταν σε συνεχείς συσκέψεις για τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα του καρναβαλιού και των εκδηλώσεων ενώ στο καρναβαλικό εργαστήρι είχαν αρχίσει οι κατασκευές. Επίσης είχαν ξεκινήσει και τα εργαστήρια για το καρναβάλι των παιδιών.


Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα; Κανένα μέλος της γνωμοδοτικής, η οποία αποτελείται από εθελοντές με χρόνια προσφορά στο καρναβάλι και τον Κρυμμένο Θησαυρό δεν έχει κληθεί από κανέναν. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει να υπάρχει η Γνωμοδοτική Επιτροπή, αν στην θέση της θα μπει κάτι άλλο και ποιό θα είναι αυτό. Αλλά και η καρναβαλική επιστροπή περιμένει στο...ακουστικό της.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βάλει στον... πάγο τον Πέτρο Βρυώνη και συντελείται ένα μικρό έγκλημα σε βάρος καρναβαλικών στοιχείων που είχαν κρατηθεί ως αρχειακό υλικό προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κάποιο μουσειακό χώρο στο μέλλον.

Πρόκειται για παλιά κεφάλια καρναβαλικών αρμάτων, τα οποία όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, προσπαθούν να τα ενσωματώσουν σε άρματα για να παρελάσουν, τροποποιώντας τα και κατά συνέπεια κατστρέφοντάς τα, κάνοντάς τα κομμάτια.

Κανείς δεν γνωρίζει με τίνος την εντολή γίνεται αυτό.

Παράληλα, κανείς δεν μεριμνά για τον Κρυμμένο Θησαυρό ο οποίος κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και θα έπρεπε να γιορτάσει με ειδικές εκδηλώσεις και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ποιός είναι υπεύθυνος για τον Κρυμμένο Θησαυρό; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει.

Και το καρναβάλι φέτος είναι στις 22 Φεβρουαρίου. Το παιδικό Καρναβάλι μια εβδομάδα νωρίτερα. Η τελετή έναρξης σε ακριβώς δύο μήνες.

Καρναβαλιστές και μέλη επιτροπών χτυπούν καμπανάκι στη δημοτική αρχή και ζητούν να ληφθούν μέτρα ώστε να μην παραπατήσει ο θεσμός στα 50 χρόνια του Θησαυρού.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ;

Ένα ακόμη θέμα που βάζουν οι καρναβαλιστές είναι η τύχη του αρχείου του Καρναβαλιού το οποίο βρίσκεται στο Αρσάκειο και εκτείνεται σε πέντε αίθουσες.

Εκτός απο τις στολές που είναι φυλαγμένες σε ειδικές σακούλες, εκεί, στις ξύλινες βιβλιοθήκες του Λαδόπουλου είναι συγκεντρωμένα όλα τα αρχεία και οι καταγραφές του θεσμού.

"Ποιός θα αναλάβει αυτό το αρχείο και πού θα πάει αν μεταφερθεί το Δημαρχείο στο Αρσάκειο;" ρωτούν οι Καρναβαλιστές.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ