2014-11-19 09:47:10
Φωτογραφία για Μηνυτήρια αναφορά της FIFA για τα Μουντιάλ 2018 και 2022
Πολύ μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει, πλέον, το θέμα ανάθεσης από τη FIFA της τελικής φάσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 σε... Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία κατέθεσε την Τρίτη μηνυτήρια αναφορά στη γενική εισαγγελία της Ελβετίας για «πιθανή ανάρμοστη συμπεριφορά προσώπων», που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ανάθεσης των δύο διοργανώσεων στις προαναφερόμενες χώρες.

Πριν από μερικές μόλις ημέρες η FIFA είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει ο φάκελος της ψηφοφορίας, ωστόσο υπαναχώρησε μετά από εισήγηση του δικαστή Χανς-Γιόακιμ Έκερτ. Το θέμα έχει ως εξής: η FIFA είχε αναθέσει στο μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρώην εισαγγελέα στις ΗΠΑ, Μάικλ Γκαρσία, τη σύνταξη αναφοράς για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανάθεση των δύο τουρνουά.

Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι επανεξέτασης, ο Γκαρσία δήλωσε πως παραποιήθηκαν τα στοιχεία που συμπεριέλαβε στην έρευνά του, οι σκέψεις έγιναν υποψίες και η ενέργεια του προέδρου της Συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, ουσιαστικά αποτελούσε μονόδρομο για να διαλύσει τις σκιές.


«Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά μετά από υπόδειξη του δικαστή Έκερτ αλλά δεν μπορώ να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με πιθανές κακουργηματικές πράξεις. Δεν ήμουν ο παραλήπτης της αναφοράς, την οποία δεν έχω διαβάσει ποτέ. Ήταν καθήκον μου ως πρόεδρος της FIFA να κινήσω νομικά το ζήτημα» ισχυρίστηκε ο Μπλάτερ.

Ο γηραιός παράγοντας, που θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις εκλογές του 2015, δείχνει να κόπτεται για το ζήτημα της ηθικής αλλά δεν συναινεί στη δημοσιοποίηση της έκθεσης Γκαρσία, προκειμένου να μάθει και το κοινό την αλήθεια. «Αν τη δημοσιεύαμε θα παραβιάζαμε τόσο το καταστατικό μας όσο και την κείμενη νομοθεσία» είπε ο Μπλάτερ, προκαλώντας... μειδιάματα ανά την υφήλιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ