2014-11-19 11:10:35
Φωτογραφία για Το ΙΚΑ παίρνει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του Δεκεμβρίου
Στα αποθεματικά του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) καταφεύγει το ΙΚΑ για να καταβάλει τις συντάξεις του Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», η απόφαση για τη λήψη του δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εισήγηση του ΙΚΑ, θα παρθεί την Τετάρτη στην έκταση συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση εκταμίευση των απαιτούμενων 50 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου στις 29 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το ΙΚΑ προσπαθεί να δανειστεί από τα αποθεματικά του ΟΠΑΔ, καθώς το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), από το οποίο έπαιρνε δάνεια μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει στενότητα στην πληρωμή των δικών του επικουρικών συντάξεων, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε περαιτέρω δανειοδότηση του ΙΚΑ για την πληρωμή των κύριων συντάξεων. Πέραν αυτών, το ΕΤΕΑ ακύρωσε στο «παρά πέντε» την καταβολή ποσού 134 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ για τις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται από το Ίδρυμα σε συνταξιούχους συγχωνευθέντων Ταμείων (πρώην ΕΤΕΑΜ), με αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν από την πληρωμή των συντάξεων του Δεκεμβρίου το ΙΚΑ να μείνει «ξεκρέμαστο» και χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα!


Εξαιτίας αυτής της εμπλοκής, και προ του κινδύνου να μην πληρωθούν στην ώρα τους όλες οι συντάξεις (σ.σ.: γιατί αυτό θα συνέβαινε αν η διοίκηση του ΙΚΑ δεν αποφάσιζε να πάρει τα λεφτά από τον ΟΠΑΔ), αποφασίστηκε η έκτακτη δανειοδότηση των 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ