2014-11-19 20:36:32
Φωτογραφία για Ζωντανεύουν οι μνήμες από το δυστύχημα με το μοιραίο ασθενοφόρο
Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που στοίχισε τον Δεκέμβριο του 2012 τη ζωή στον διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον διασώστη και εκπρόσωπο τον εργαζομένων Βαγγέλη Κελεράκη, αναβίωσαν τη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Στο εδώλιο κάθονται η 35χρονη οδηγός του οχήματος (που χθες δεν έδωσε το «παρών» λόγω προβλήματος υγείας) η οποία είχε συγκρουστεί με το ασθενοφόρο στον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας), στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, καθώς και ο οδηγός του ασθενοφόρου.

Η 35χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν και για σωματική βλάβη κατά συρροήν, καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οδηγούσε με μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο όριο ταχύτητα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (λόγω βροχόπτωσης), με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της να βγει από την πορεία του. Ο οδηγός του μοιραίου φλεγόμενου ασθενοφόρου Νίκος Μυρωδιάς, που είδε τους συναδέλφους του να απανθρακώνονται, κατηγορείται επίσης για σωματική βλάβη κατά συρροήν.


Στην έναρξη της δίκης επικράτησε ένταση και το κλίμα ήταν φορτισμένο, με τις πρώτες καταθέσεις να είναι αντιφατικές και να δίνουν διαφορετική εκδοχή για τις συνθήκες του τρομερού τροχαίου. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν εναντίον της γυναίκας τόσο οι οικογένειες των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη όσο και η πλευρά του οδηγού. Σε βάρος του επιζώντος οδηγού έχει δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της 35χρονης.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΙΤΣΕΛ : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΙΤΣΕΛ : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ