2014-11-20 00:47:06
Φωτογραφία για Νέα εποχή αγώνων και διεκδικήσεων, με αφετηρία το νέο δια-παραταξιακό Προεδρείο του Ι.Σ.Α.
Η ανάδειξη του νέου δια-παραταξιακού Προεδρείου του Ι.Σ.Α. και η επανεκλογή στη θέση του Προέδρου του Γ. Πατούλη, αποτυπώνει καταρχήν την πραγματική βούληση των συναδέλφων ιατρών, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ενώ παράλληλα, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο αγωνιστικών διεκδικήσεων, που στόχο έχει την ανατροπή της σημερινής πολιτικής στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, που έχει επιβληθεί από τους δανειστές. Ανατροπή για να μην συνεχιστεί άλλο η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, για να μπει τέλος σε αποφάσεις και πολιτικές που οδηγούν στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος.

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου δια-παραταξιακού Προεδρείου ανέδειξε επίσης την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό κάποιων συγκεκριμένων προσώπων, τους οποίους εμπιστεύθηκαν κάποιοι συνάδελφοί μας να τους εκπροσωπήσουν στο νέο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α..

Η ανίερη συμμαχία και η υπόγεια συμφωνία των παρατάξεων που εκπροσωπούνται από τους κ.κ
. Ψυχάρη- Ελευθερίου, ανέδειξε τις πραγματικές τους προθέσεις. Ο κ. Ψυχάρης επιθυμούσε να εκλεγεί Πρόεδρος με την ψήφο του κ. Ελευθερίου, για να προσφέρει τον Ι.Σ.Α. κομματικό λάφυρο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Ελευθερίου έσπευσε πρόθυμα να συμμαχήσει με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και να του προσφέρει την στήριξη του, αν και ήταν ειδικός γραμματέας στην Ε.Κ.Ο. Ιατρών της Νέας Δημοκρατίας, όπως και παλαιότερα υποψήφιος με τη Δ.Η.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α., με μοναδικό στόχο να μην εκλεγεί ξανά Πρόεδρος ο Γ. Πατούλης. Δυστυχώς όμως και για τους δύο, τα σχέδιά τους ακυρώθηκαν από τις υγιείς δυνάμεις του ιατρικού κόσμου, από τους εκπροσώπους των παρατάξεων που έβαλαν πάνω από κομματικά συμφέροντα κι επιδιώξεις, το συμφέρον των συναδέλφων.

Ο κ. Ψυχάρης βέβαια «έκανε τη δουλειά του», προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις προσωπικές εμμονές του κ Ελευθερίου για να χαρίσει μια ανέλπιστη νίκη στο κόμμα του. Ο κ. Ελευθερίου όμως αλλά κυρίως, όσοι τον στήριξαν, αισθάνονται σήμερα ικανοποιημένοι που εμπιστεύθηκαν έναν καιροσκόπο;

Η ψήφος συνέπειας και ευθύνης στο νέο δια-παραταξιακό Προεδρείο στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, το μήνυμα ότι οι ιατροί δεν δέχονται «κομματικά καπέλα», δεν συμβιβάζονται και δεν υποτάσσονται στους σχεδιασμούς προσώπων που βάζουν πάνω από όλα το εγώ τους, κι όχι το συμφέρον των συναδέλφων.

Με την ανάδειξη του νέου δια- παραταξιακού Προεδρείου βάζουμε τέλος στην εσωστρέφεια των προηγούμενων μηνών. Ο Ι.Σ.Α. προχωρά μπροστά, με τους γιατρούς ενωμένους, με τη ΔΗ.Κ.Ι.- Ι.Σ.Α. ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ