2014-11-20 09:16:09
Φωτογραφία για Wall Street: Hπιες απώλειες με το βλέμμα στη Fed
 H δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Οκτωβρίου της Fed, επηρέασε αλλά δεν «ταρακούνησε» τη Wall Street, η οποία συνέχισε πτωτικά μέχρι και το κλείσιμο. Ωστόσο οι απώλειες περιορίστηκαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί δείκτες να κλείσουν με ήπια πτώση.

Σε ότι αφορά στη συνεδρίαση της Fed, επικράτησε έντονος προβληματισμός σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των μελών εξέφρασε την ανησυχία ότι ο πληθωρισμός «θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνοντας μάλιστα ότι «αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα είναι ακόμα πιο ανησυχητικό αν μείνει στάσιμη η ανάπτυξη». Παράλληλα αποφασίστηκε να μην αλλάξει η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αναφορικά με τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, o Dow Jones υποχώρησε 0,01% στις 17.685,73 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,15%, μετά από ανοδικό σερί 4 συνεδριάσεων, στις 2.048,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,57% στις 4.675,71 μονάδες.


Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, κατά 2,8% μειώθηκαν οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, το μήνα Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Κύρια αιτία για αυτή την πτώση αποτέλεσε η μεταβλητότητα στις κατασκευές διαμερισμάτων. Ειδικότερα οι ανεγέρσεις μειώθηκαν 2,8%, στα 1,01 εκατομμύρια νεόδμητα (στο 12μηνο) σε σύγκριση με 1,04 εκατ. τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ανεγέρσεις θα έφταναν τα 1,03 εκατομμύρια νεόδμητα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο οι μετοχές των Lowe's Cos και Target Corp. ενισχύθηκαν άνω του 6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Αντίθετα η μετοχή της Microsoft κατέγραψε απώλειες άνω του 1%/

Επίσης η νέα άνοδος του δολαρίου είχε τις επιπτώσεις της, όπως άλλωστε αναμενόταν, στην πορεία του χρυσού ο οποίος έκλεισε με απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση. Πτωτική πορεία ακολούθησε και το αργό.

Συγκεκριμένα τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 0,6% κλείνοντας στα 1.193,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,08 δολάρια ή 0,11%, καταγράφοντας πτώση στα 74,53 δολάρια ανά βαρέλι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ