2014-11-20 14:51:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Την επόμενη εβδομάδα τα νεώτερα για την πληρωμή των εργαζομένων στο Βρεφοκομείο
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για το θέμα του Δημοτικού Βρεφοκομείου:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της για την καταβολή των δεδουλευμένων στους 21 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Η πιστή εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγεί τη δομή σε αδιέξοδο.

Η μη καταβολή ούτε των δεδουλευμένων, ο κίνδυνος της απόλυσης όλων μέσα στις γιορτές με αποτέλεσμα 230 νήπια να μείνουν χωρίς σταθμό δεν αποτελεί ένα άσχημο ενδεχόμενο, αλλά μετατρέπεται σε εφιαλτική πραγματικότητα.

Εμείς συνεχίζουμε, μαζί με τους εργαζόμενους που σήμερα απεργούν, μαζί με τους γονείς, να πιέζουμε και να διεκδικούμε τη σταθερή απασχόληση των εργαζομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφοκομείου ως σύγχρονης δομής που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.


Σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πλακιωτάκης μας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα ανάπτυξη και προώθηση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (Κοιν. Σ.ΕΠ.). Πρόκειται για μια νέα ατέλειωτη σειρά συνεταιρισμών που θα συνεχίσουν το άρμεγμα των πόρων, όπως οι Μ.Κ.Ο., και θα τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτή άλλωστε είναι και η πρόταση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφοκομείου.

Ουσιαστικά θέλουν να μας υποχρεώσουν πότε με εμπόδια και προσκόμματα και πότε ανοιχτούς εκβιασμούς να εκχωρήσουμε τις λειτουργίες του Δήμου στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική είναι η απροκάλυπτη ομολογία τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει να ακολουθηθούν άλλοι μέθοδοι.

Αυτή η εργασιακή σχέση που παραπέμπει σε συνθήκες γαλέρας και που φέρει τον εξωραϊσμένο τίτλο «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» πρέπει να εμποδιστεί.

Μπορεί να μην είναι στο χέρι του Δήμου να σταματήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, αλλά είναι στο χέρι μας, και θα το πράξουμε, να παλέψουμε μαζί με την εργατική τάξη και να διεκδικήσουμε τη σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. Σημαντική πλευρά αυτής της διεκδίκησης είναι η απαίτησή μας από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ