2014-11-21 09:35:04
Φωτογραφία για Γάτος vs Σκύλος: Η αιώνια μάχη [video]
Φθινοπωρινό απόγευμα, βόλτα στο Θησείο παρέα με φίλους, τυχαία συναντάμε κάποιους γνωστούς και κάποιους φίλους φίλων. Εν τέλει, καθίσαμε όλοι μαζί, καταλαμβάνοντας ένα τεράστιο χώρο από το συνοικιακό μαγαζάκι της γειτονιάς, κοντά στη Νηλέως. Θύμισε παρέα πρωτοετών ή συνάντηση γνωριμίας. Είχε πλάκα, και μέσα σε όλα πολλή... γατό-σκυλοσυζήτηση.

Πάνω κάτω, οι μισοί είναι ιδιοκτήτες σκύλων και οι άλλοι μισοί γάτας. Και τότε ξεκίνησε ένας χαριτωμένος διάλογος, με τους μεν να υποστηρίζουν τα σκυλιά, λέγοντας πως είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου και τους δε να υποστηρίζουν τις γάτες, τονίζοντας πόσο ανεξάρτητες είναι.

Αυτή η "διαμάχη" κράτησε ώρα, και η συζήτηση με θέμα "σκύλος vs γάτα" πήρε μεγάλες διαστάσεις. Έτσι, η ομάδα του Pathfinder αποφάσισε να κάνει τη δική της έρευνα. Ζητήσαμε από τη Γιοβάννα, την Κορίνα και τον Μάριο να μας μιλήσουν για τον αιώνιο "πόλεμο": Γάτα ή Σκύλος; Σκύλος ή Γάτα; Ακούσαμε πολλά και μπροστά από τον φακό εμφανίστηκαν οι πρωταγωνιστές: Θωμάς και Μίσα στο στρατόπεδο των αιλουροειδών, Πόκο ο εκπρόσωπος των σκύλων. Απολαύστε τους!


Το video δικό μας, τα συμπεράσματα δικά σας:

More research is hot

Και επειδή είπαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω, βρήκαμε μία σχετική έρευνα, για το τι δηλώνει για εμάς η επιλογή της γάτας ή του σκύλου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Texas με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Sam Gosling, ο οποίος μαζί με την ερευνητική του ομάδα θέλησε να μελετήσει τις διαφορές προσωπικότητας, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν σκύλο και αυτών που έχουν γάτα.

Έτσι, λοιπόν, δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο και μέσω του διαδικτύου το έδωσαν σε 4.500 ανθρώπους, εκ των οποίων τα γκρουπ ήταν ιδιοκτήτες σκύλων, ιδιοκτήτες γάτας, ιδιοκτήτες και των δύο, αλλά και άνθρωποι χωρίς κατοικίδια.

Το ερωτηματολόγιο ήταν διαμορφωμένο, αλλά και δομημένο σύμφωνα με το Big Five Factors, το οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι ψυχολόγοι, διερευνώντας πέντε περιοχές (διαφάνεια, ευσυνειδησία, εξωστρέφεια, τερπνότητα και νεύρωση) για να περιγράψουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου, οι dog friends είναι 15% πιο εξωστρεφείς και 13% πιο εύθυμοι χαρακτήρες, συγκριτικά με τους cat friends. Σε ευσυνειδησία κερδίζουν πάλι οι φίλοι των σκύλων, καθώς με ποσοστό 11% είναι περισσότερο ευσυνείδητοι.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι, ως ευσυνειδησία, σύμφωνα με την έρευνα μεταφράζεται η πραγματοποίηση στόχων και η ολοκλήρωση εργασιών. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες σκύλων δείχνουν μία προτίμηση σε οτιδήποτε προγραμματισμένο, ενώ απορρίπτουν το περιπετειώδες και αυθόρμητο των ιδιοκτητών γάτας.

Από την άλλη οι cat friends, σύμφωνα και πάλι με τα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται να είναι λάτρεις της τέχνης, ενώ ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες διαφορετικές και αφηρημένες τους ιδέες. Έχουν αντισυμβατικές και φιλελεύθερες απόψεις, για κάτι βέβαια που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι dog friends, καθώς προτιμούν τα πιο παραδοσιακά πράγματα.

Το πιο σημαντικό σημείο της έρευνας είναι ότι οι ιδιοκτήτες και των δύο ζώων φαίνεται να πλησιάζουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ζουν παρέα μόνο με σκυλιά, χωρίς όμως να απορρίπτουν τα χαρακτηριστικά εκείνων που βάζουν στη ζωή τους μόνο τις γάτες.

Όπως και να 'χει, είτε γάτα, είτε σκύλος, είτε ένα σπίτι γεμάτο ζωάκια, η αλήθεια είναι πως αυτή η διαμάχη, “Σκύλος vs Γάτα”, δεν θα σταματήσει να υπάρχει ποτέ. Όσο για εμάς, απολαμβάνουμε τις κοκορομαχίες, φτάνει στο τέλος να κυριαρχεί μία λέξη: Αγάπη.

Τώρα, αν σκεφτόμαστε να πάρουμε κάποιο κατοικίδιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν προτιμάμε την περιπέτεια ίσως ο καλύτερος φίλος να είναι μία γάτα, ενώ αν είμαστε πιο παραδοσιακοί τύποι, ο σκύλος να είναι ιδανικός για εμάς. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι οι ρόλοι μπορούν και να αντιστραφούν ή να συνυπάρξουν! Μία ψυχή κάποτε είπε: όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο... why not both?
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ