2014-11-21 21:10:27
Φωτογραφία για ΠΑΛΕΨΑΝ... ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-8 (ΡΗΟΤΟ)
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης με την οποία έδειξε ισάξια. Με ένα χαμένο πέναλτι και ένα γκολ που κακώς δεν μέτρησε, ηττήθηκε με 9-8. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μας που πάλεψε όσο μπορούσε και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει!

Ύστερα από συγκλονιστική προσπάθεια η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχασε τον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Σαμπαντέλ.

Είχε να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμα δυσκολότερο όταν αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια του αγώνα συνδυάστηκε με την χειρότερη δυνατή διαιτησία. Ηρωική η προσπάθεια των κοριτσιών του Ολυμπιακού με μόλις ένα επίσημο ματς στη σεζόν, κοίταξαν τις Ιπανίδες στα... μάτια και ηττήθηκαν με ένα γκολ διαφορά.

Όλα... δικά της τα είχε όλα η Σαμπαντέλ. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, τα απλά φάουλ έγιναν όλα αποβολες την ώρα που για να συμβεί το ίδιο στις επιθέσεις του Ολυμπιακού έπρεπε οι παίκτριές του να... ματώσουν. Μέσα σε όλα αυτά και ένα γκολ που πέρασε τη γραμμή (σύμφωνα και με το ριπλέι) όμως οι Ισπανοί διαιτητές... ετσιθελικά δεν μέτρησαν ποτέ.


Κάπως έτσι η Σαμπαντέλ ούσα πιο έμπειρη και πιο έτοιμη πανηγυρίσε ένα τρόπαιο που αν το παιχνίδι διεξαγόταν πιο αργά στη σεζόν σίγουρα θα μπορούσε να είχε διαφορετικό κάτοχο!

Η υπερηφάνεια περισσεύει για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, τα οποία αν και βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν, φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικές απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον τελικό και με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενος με 1-2, μεταφέροντας την πίεση στην αντίπαλό του.

Στην συνέχεια οι Ισπανίδες άρχισαν αν παίρνουν …σερί τις αποβολές, με άμεση συνέπεια να προηγηθούν 3-2 και 4-3. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 4-4, με τον Θρύλο να ελέγχει πλήρως το ματς.

Στο τρίτο οκτάλεπτο επήλθε αγωνιστική κάμψη για τον Ολυμπιακό, που επέτρεψε στην πολύπειρη ισπανική ομάδα με σερί 4-2 να προηγηθεί 8-6.

Χρειάστηκε, όμως να μην καταλογιστεί ένα ολοκάθαρο γκολ σε πλασέ της Σάουθερν στο 30ό λεπτό και με το σκορ στο 8-5, όταν έπειτα από το πλασέ της Αυστραλής, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε ολοκάθαρα την νοητή γραμμή του τέρματος, με τις ισπανίδες διαιτητές να μην καταλογίζουν το γκολ!

Παρά τις συνεχόμενες άδικες αποφάσεις τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν το έβαλαν κάτω και με τις Ασημάκη και Τετζαλίδου μείωσαν 9-8 1.48’’ πριν το τέλος του αγώνα, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική επαναφορά. Με το σκορ στο 9-8 οι ερυθρόλευκες έβγαλαν άμυνα και είχαν 28 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση. Όμως, μία λάθος πάσα και μία καλή αμυντική αντίδραση των ισπανίδων τους στέρησε το τελευταίο σουτ και μαζί την ελπίδα να διεκδικήσουν στον έξτρα χρόνο το τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-2, 1-2

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ, Ορτίθ 1, Εσπάρ 2, Ριξτ 1, Αμπελαν, Παρέχα 2, Κόρδοβες, Γκαρθία 2, Πένια, Σέιντεμαν, Ντόμενετς, Φόρτσα 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ε. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 2
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ