2014-11-22 14:50:06
Φωτογραφία για Νταλάρας: Ξορκίζουμε το κακό τραγουδώντας
Στην κατάμεστη αίθουσα του «Τάουν Χολ» του Μανχάταν, χίλια πεντακόσια άτομα τραγούδησαν μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και τους συνεργάτες του παλιά και αλησμόνητα ρεμπέτικα, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών των μεγάλων μορφών του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Νταλάρας: Ξορκίζουμε το κακό τραγουδώντας

«Το ρεμπέτικο είναι μέρος της παράδοσής μας» ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας, καλωσορίζοντας τους θεατές στην πρώτη συναυλία του στην Αμερική, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, με θέμα το ρεμπέτικο (Rembetiko Unplugged: The Greek Blues).

«Ελπίζουμε ότι πολλές γενιές μετά από εμάς θα θυμούνται και θα παίζουν αυτό το είδος του τραγουδιού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα ρεμπέτικα τραγούδια, μετά από έναν μεγάλο αγώνα των ανθρώπων που τα φτιάξανε και μας έκαναν αυτό το δώρο, κατάφεραν να γίνουν η έκφραση ενός ολόκληρου κόσμου. Ενός κόσμου που αυτόν τον καιρό δίνει τον δικό του αγώνα. Εμείς, αυτή η συγκεκριμένη παρέα, ταιριάξαμε και ξορκίζουμε το κακό τραγουδώντας».

Στη συναυλία συμμετείχαν η Ασπασία Στρατηγού, ο Βασίλης Κορακάκης και η Αθηνά Λαμπίρη, ερμηνεύοντας συνθέσεις των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Χατζηχρήστου, Παπάζογλου και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ