2014-11-22 21:42:08
Φωτογραφία για Παγιδευμένοι στα συντρίμμια μετά τα 6,8 Ρίχτερ
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών συγκλόνισε σήμερα τη νομαρχία Ναγκάνο (βορειοκεντρική Ιαπωνία) ταρακουνώντας μια μεγάλη περιοχή για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας και μαρτυρίες που μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν παγιδευθεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους που κατέρρευσαν, μεταδίδει η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, ή τσουνάμι, μετά το σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο, σε απόσταση 180 χλμ. από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με το NHK τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κατοικίες που κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι στη νομαρχία Ναγκάνο, αλλά ο ένας διασώθηκε και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διασωθούν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως τουλάχιστον 10 πολίτες έχουν τραυματιστεί.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια ομάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή μονάδες των ένοπλων δυνάμεων.

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στην περιοχή ανεστάλησαν προσωρινά, πάντως επαναλήφθηκαν λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Δεν αναφέρθηκε καμιά δυσλειτουργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβα της Tokyo Electric Power Co (TEPCO), που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μονάδας. Πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, όπου όλοι οι αντιδραστήρες παραμένουν αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ