2014-11-23 15:56:07
Φωτογραφία για Σε συνεχείς διαβουλεύσεις ο Κέρι για τα πυρηνικά του Ιράν
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντήσει στη Βιέννη τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Σαούντ αλ Φάισαλ, στο πλαίσιο των διεθνών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών δεν είχε προγραμματιστεί ούτε ανακοινωθεί από τη Σαουδική Αραβία, στενή σύμμαχο των ΗΠΑ και κύρια περιφερειακή αντίπαλο του Ιράν.

Ο Κέρι θα «ενημερώσει» τον αλ Φάισαλ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5 +1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, που έχει εντείνει τις διπλωματικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους του, θα δειπνήσει απόψε στη Βιέννη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως επίσης και με τη διαπραγματεύτρια της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Οι αξιωματούχοι στη Βιέννη έχουν επιδοθεί σήμερα σε ύστατες διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο μίας παράτασης των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, μία ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας με στόχο την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των διεθνών δυνάμεων.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ