2014-11-23 20:24:08
Φωτογραφία για Μπακογιάννη από Πάτρα: Δεν είναι λογικό να φορολογούνται τα ακίνητα βάσει πλασματικών στοιχείων
Την πρόταση της για μείωση κατά 30% των αντικειμενικών αξιών, ώστε έτσι να... μειωθεί και η φορολογική επιβάρυνση για τον ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις της από την Πάτρα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία είναι η κύρια ομιλήτρια στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας στο Forum Ανάπτυξης 2014, με κεντρικό θέμα: Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας», τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η φορολόγιση να γίνεται βάσει πλασματικών αξιών, καθώς οι αντικειμενικές αξίες αυτή την εποχή ξεπερνούν κατά πολύ τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω συνέχεια στα λάθη που έγιναν στις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι αυτά διορθώθηκαν.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών Ορέσης Σεϋμένης χαρακτήρισε άδικο τον νόμο για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά., οι οποίοι με ελάχιστα ή χωρίς καθόλου εισοδήματα αναγκάζονται να πληρώνουν φόρο για κάποιο ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους.

Ο κ. Σεϋμένης τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ