2014-11-24 15:34:29
Φωτογραφία για Πάτρα: Στη ΒΙΠΕ η επιχείρηση με τα εικονικά τιμολόγια
Σάλος από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας πως στην Πάτρα το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αποκάλυψε πως επιχείρηση η οποία είχε ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, έλαβε εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογήσει την επένδυση και ζητήθηκε η επιστροφή 1.200.000 ευρώ στο Δημόσιο, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχώρησαν σε μία απίστευτη κομπίνα, όμως στάθηκαν άτυχοι αφού έπεσαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας κράτησε μήνες και έγινε σε επιχείρηση Πατρινών που λειτουργεί στην ευρύτερη περιφέρεια της βιομηχανικής περιοχής. Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία παρέλαβε ένα μηχάνημα το οποίο τελικά «μπλοκαρίστηκε» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα το συγκεκριμένο μηχάνημα θα βγει σε πλειστηριασμό αφού έχει ήδη κατασχεθεί. Στην πορεία ανακαλύφθηκαν πολλά εικονικά τιμολόγια, κυρίως προς την εταιρεία, αλλά και από την εταιρεία σε άλλους. Η Εφορία έχει βεβαιώσει κανονικά όλες τις παραβάσεις, ενώ έχει ασκηθεί και δίωξη!


Είναι βέβαιο δηλαδή πως ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Με τα νέα μέτρα και τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν θεσπιστεί, η «καμπάνα» του Δικαστηρίου, αναμένεται να ηχήσει... πολύ δυνατά!

Η επιχείρηση πάντως συνεχίζει να λειτουργεί έστω και αν ο υπεύθυνος δείχνει να έχει χάσει... τα αυγά και τα πασχάλια!

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ