2014-11-25 00:10:35
Φωτογραφία για Ρωσικό δάνειο για τη Λε Πεν στη Γαλλία, «αναστατώνει»
Το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, προχώρησε στη σύναψη δανείου με ρωσική τράπεζα, ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται στενός φίλος και πολιτικός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, με αποτέλεσμα να προκληθούν σχόλια αναφορικά με τις σχέσεις του ακροδεξιού κόμματος με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, δανείστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, από την τράπεζα FCRB (First Czech Russian Bank), μια τράπεζα που ελέγχεται από τον Ρομάν Ποπόφ, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά.

Ο «ταμίας» του κόμματος, Βαλεράν ντε Σεν Ζιστ, ανέφερε ότι το δάνειο κανόνισε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Ζαν Λικ Σαφχάουζερ, που διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία. Όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του κόμματος, οι προσπάθειες να συνάψουν δάνειο με ευρωπαϊκές ή αμερικανικές τράπεζες δεν έφερναν αποτέλεσμα, ενώ διερευνήσεις είχαν γίνει ακόμα και στην Ασία.


Τα χρήματα το κόμμα τα χρειαζόταν για να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εκστρατείες μελών του, ενώ ο Ευρωβουλευτής που το κανόνισε, δήλωσε πως είχε επαφή μόνο με μεσαία στελέχη της ρωσικής τράπεζας, όπως καθένας που θα επιχειρούσε να συνάψει δανειακή σχέση με τραπεζικό ίδρυμα και δεν υπήρξαν υψηλού επιπέδου συνεννοήσεις που υπονοούν πολιτική συναλλαγή.

Και η ίδια η Μαρίν Λε Πεν όμως, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde, ανέφερε ότι το κόμμα της προσπάθησε να πάρει δάνειο στην Ασία, στην Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να βρει τελικά τη λύση στο οικονομικό του πρόβλημα στη Ρωσία.

Αξίζει βέβαια να υπενθυμιστεί, ότι η Λε Πεν είχε στηρίξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο ζήτημα της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Δύση ότι προκάλεσε την κρίση, ενώ οι Ευρωβουλευτές του «Εθνικού Μετώπου» (FN: Front National), καταψήφισαν όλες τις αποφάσεις στην ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Το κόμμα απαντά, ότι η φιλική στάση απέναντι στη Ρωσία δεν είναι κάτι καινούργιο.

DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ