2014-11-25 14:14:57
Φωτογραφία για Τσάμπιονς Λιγκ: Ποια μεγαθήρια κινδυνεύουν με αποκλεισμό
Η 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία ή όχι ορισμένων μεγάλων ονομάτων στη νοκ-άουτ φάση του θεσμού. Ο Ολυμπιακός δίνει τον δικό του «τελικό» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές ομάδες που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

1ος Όμιλος

Ατλέτικο 9

Ολυμπιακός 6

Γιουβεντους 6

Μάλμε 3

26/11

Ατλέτικο-Ολυμπιακός

Μάλμε-Γιουβέντους

Ο όμιλος παραμένει ανοιχτός όσον αφορά τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και όσονα φορά την 3η θέση που δίνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, οριστικοποεί την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός ακόμη και αν πάρει τη νίκη τότε θα είναι αυτός που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα έχει πάρει το ένα εισιτήριο αφού στη χειρότερη περίπτωση θα του αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας με τη Μάλμε. Αντίθετα με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Γιουβέντους, η οποία χρειάζεται πάση θυσία διπλό στη Σουηδία επί της Μάλμε αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ατλέτικο.


2ος Ομιλος

Ρεάλ 12

Βασιλεία 6

Λίβερπουλ 3

Λουντογκόρετς 3

26/11

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ

Βασιλεία-Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει την πρόκριση και χρειάζεται ένα βαθμό στην Ελβετία για να πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου. Αντίθετα Λίβερπουλ, Βασιλεία και Λουντογκόρετς τα παίζουν όλα για όλα στα δύο τελευταία παιχνίδια με τους Βούλγαρους να βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση αφού την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται στη Μαδρίτη.

3ος Όμιλος

Λεβερκούζεν 9

Μονακό 5

Ζενίτ 4

Μπενφίκα 4

26/11

Ζενίτ-Μπενφίκα

Λεβερκούζεν-Μονακό

Η Λεβερκούζεν με ισοπαλί απέναντι στην Μονακό παίρνει την πρόκριση, ίσως και την 1η θέση αν δεν υπάρξει νικητής στο άλλο ζευγάρι του ομίλου. Στην Αγία Πετρούπολη θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι καθώς Ζενίτ και Μπενφίκα ισοβαθμούν. Οι Ρώσοι την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας με την Μονακό ενώ οι Λουζιτανοί θα υποδεχθούν την εκτός απροόπτου αδιάφορη Λεβερκούζεν.

4ος Όμιλος

Ντόρτμουντ 12

Αρσεναλ 7

Αντερλεχτ 2

Γαλατασαράι 1

26/11

Αρσεναλ-Ντόρτμουντ

Αντερλεχτ-Γαλατασαράι

Η Ντόρτμουντ μετράει το απόλυτο μέχρι στιγμής και έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με ένα βαθμό απέναντι στην Άρσεναλ οριστικοποιεί και την πρώτη θέση. Μεγάλη μάχη θα δώσουν Αντερλεχτ και Γαλατασαράι για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

5ος Όμιλος

Μπάγερν 12

Ρόμα 4

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

Μάντσεστερ Σίτι 2

25/11

ΤΣΣΚΑ-Ρόμα

Μάντσεστερ Σ.-Μπάγερν

Σπουδαίες αναμετρήσεις στον 5ο όμιλο. Η Μπάγερν είναι αδιάφορη αφού έχει πάρει την πρόκριση και την 1η θέση του γκρουπ. Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ρόμα και αν υπάρξει νικητής τότε η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείεται σε περίπτωση που δεν νικήσει σήμερα τους Γερμανούς. Σημείο κλειδί, ότι το παιχνίδι στη Μόσχα θα έχει ολοκληρωθεί όταν ξεκινήσει αυτό στο Μάντσεστερ 6ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν 10

Μπαρτσελόνα 9

Αγιαξ 2

ΑΠΟΕΛ 1

25/11

ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα

Παρί Σεν Ζερμέν-Αγιαξ

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα μονομαχούν μόνο για την 1η θέση και όλα ενδέχεται να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική όταν κοντράρονται στη Βαρκελώνη. Αγιαξ και ΑΠΟΕΛ διεκδικούν την 3η θέση με την μεταξύ τους μάχη την τελευταία ημέρα στο Άμστερνταμ να είναι καθοριστική.

7ος Όμιλος

Τσέλσι 8

Σάλκε 5

Σπόρτινγκ Λ. 4

Μάριμπορ 3

25/11

Σάλκε-Τσέλσι

Σπόρτινγκ-Μάριμπορ

Η Τσέλσι θέλει τη νίκη σήμερα απέναντι στη Σάλκε για να μην ασχοληθεί με την τελευταία αγωνιστική. Η Σάλκε από την πλευρά της ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας να πάρει, δεν θα νιώθει ασφάλεια αν η Σπόρτινγκ επικρατήσει της Μάριμπορ. Στο κόλπο της πρόκρισης παίζουν δυνατά και οι Σλοβένοι και όλα στον όμιλο είναι ανοιχτά.

8ος Όμιλος

Πόρτο 10

Σαχτάρ 8

Μπάτε Μπορίσοφ 3

Μπιλμπάο 1

25/11

Μπάτε Μπορίσοφ-Πόρτο

Σαχτάρ-Μπιλμπάο

Μοναδικό ενδιαφέρον στον όμιλο η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση αφού Πόρτο και Σαχτάρ έχουν πάρει την πρόκριση. Μπάτε Μπορίσοφ και Μπιλμπάο διεκδικούν την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ με τους Λευκορώσους να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα τόσο λόγω των δύο βαθμών όσο και λόγω της νίκης τους στο πρώτο παιχνίδι.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ