2014-11-25 14:41:05
Φωτογραφία για Ακυβέρνητο πλοίο με μετανάστες ανοικτά της Κρήτης: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για την περίπτωση κρούσματος Έμπολα
Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές και υγειονομικές αρχές στη Κρήτη καθώς φορτηγό πλοίο Baris, με σημαία Κιριμπάτι, που μεταφέρει περίπου 700 μετανάστες, πλέει από τα ξημερώματα της Τρίτης ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο έχει εντοπιστεί 20-30 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, σε διεθνή ύδατα και ενώ στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με ανέμους που αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού ενώ στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο το οποίο φέρει σημαία Κιριμπάτι έχουν σπεύσει παραπλέοντα πλοία αλλά και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Απαραίτητος ο ιατρικός έλεγχος υπό τον φόβο ύπαρξης κρουσμάτων Έμπολα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες προέρχονται από χώρες της Αφρικής, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο ύπαρξης κρουσμάτων Έμπολα.

Εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμενικού αλλά και Νοσοκομείων του Λασιθίου πραγματοποιούν σύσκεψη προκειμένου πρώτον να συντονιστεί ο ιατρικός έλεγχος των μεταναστών και δεύτερον να αποφασιστεί ο χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν προσωρινά.

Στο τραπέζι της σύσκεψης δεν έχουν πέσει και πολλές επιλογές,  καθώς οι μετανάστες θα μεταφερθούν είτε στην Ιεράπετρα είτε στον Άγιο Νικόλαο ενώ ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν δεν έχει βρεθεί ακόμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ