2014-11-26 00:30:08
Φωτογραφία για Ορεινή Κορινθία: Αγκαλιά με την φύση!
Ένας τόπος που απέχει μία ανάσα από την Αθήνα αλλά που υπόσχεται αποδράσεις πραγματικά μαγικές και ονειρεμένες, με γραφικά χωριουδάκια, λίμνες, πολιτιστικά κέντρα, μοναδικές μονές και εκκλησίες, σπήλαια, πυκνόφυτα δάση που θα βρεθούν στον δρόμο σας  και θα σας συναρπάσουν! Η περιοχή της Ορεινής Κορινθίας εκτείνεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στις πλαγιές της Ζήρειας, του καταπράσινου βουνού που υψώνεται πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Επιλέξτε ως ορμητήριό σας ένα κεντρικό σημείο όπως το Ξυλόκαστρο, τη Στυμφαλία ή τα Τρίκαλα και η απόδραση προς το όνειρο ξεκινά!

Αξίζει να δείτε:

    Τρίκαλα Κορινθίας: Το όμορφο κεφαλοχώρι, είναι ένας μαγευτικός προορισμός,  με θρησκευτικά μνημεία, λίμνες και σπήλαια, μνημεία φυσικού κάλλους, χιονοδρομικό κέντρο, γραφικά πατροπαράδοτα χωριά και οικισμούς. Στα Κάτω Τρίκαλα,  μη λησμονήσετε να απολαύσετε την πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και τις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ιωάννη.


Στα Μεσαία Τρίκαλα, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

Στα Άνω Τρίκαλα, το αρχοντικό των Νοταραίων και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος.

Το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου.

Την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας.

Το σπήλαιο, στη δυτική πλευρά της Φλαμπουρίτσας, με αξιόλογο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο.

Φενεός (Σιβίστα): ορεινό χωριό χτισμένο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και περιτριγυρισμένο από πράσινο, μοναδικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που αποκαλείται και Κορινθιακή Ελβετία, χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά του.

Τεχνητή Λίμνη Δόξα: σχηματίζεται από το φράγμα Φενεού-Δόξας στα νερά του ποταμού Όλβιου. Μία λίμνη μοναδικής ομορφιάς που στα νερά της καθρεπτίζονται τα γύρω βουνά. Ο δρόμος που «κυκλώνει» τη λίμνη είναι ιδανικός  για περιπάτους μέσα στην φύση και για ποδήλατο. Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται το Παλιομονάστηρο.

Ιστορικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πετρούλια: Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα λαϊκής τέχνης όπως κειμήλια από το 1800 της Οικογένειας Πετρούλια, αργαλειό, αποστακτήριο για τσίπουρο, κεραμικά κ.α.

Κάμπος του Φενεού: στον οποίο οι βασικές καλλιέργειες είναι πατάτες, φασόλια, φακές και καρύδια που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με αντίστοιχα είδη της περιοχής.

Σπήλαιο Ερμή - Όρος Ζήρεια: Στα έγκατα του σπηλαίου κατά την μυθολογία γεννήθηκε ο Ερμής. Βρίσκεται  στη δυτική πλευρά της Φλαμπουρίτσας, με αξιόλογο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο.  Αν θελήσετε να επισκεφτείτε το σπηλαίο πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας βασικό εξοπλισμό.

Λίμνη Στυμφαλία: Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια ) και το όρος Ολίγυρτος. Μέσα στην λίμνη υπάρχουν φυσικές καταβόθρες που διοχετεύουν το νερό σε σήραγγες για την ύδρευση της πεδιάδας. Η γοητεία της λίμνης οφείλεται  στο γεγονός ότι αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Καστανιά: σε υψόμετρο 920 μ., στη νότια πλευρά της Ζήριας η Καστανιά προσφέρει μοναδική θέα στον ταξιδιώτη, εκεί βρίσκεται και το  Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς με μία εντυπωσιακή αίθουσα όπου έχει αναπαρασταθεί η υδρόβια ζωή της λίμνης.

Πανόραμα: ένα γραφικότατο χωριό, που δεν πρέπει να παραλείψετε , υψόμετρο 900 – 1000 μέτρων, με καταπληκτική θέα στον κάμπο του Φενεού.

Καλιάνοι: χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κορίνθου, στο όρος Κυλλήνη (Ζήρεια), σε υψόμετρο 700 μέτρων εξίσου εμ εντυπωσιακή θέα και φιλόξενους κατοίκους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ