2014-11-26 06:14:10
Φωτογραφία για Αποχώρηση λετονικού τμήματος από τη δύναμη EUFOR RCA
Ολοκληρώθηκε χθες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Στρατηγείο της Λάρισας, η αποχώρηση από το Bangui του Στρατιωτικού Τμήματος της Λετονίας το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της EUFOR RCA.

Οι Στρατιώτες του 3ου Λετονικού Λόχου, του 2ου Τάγματος Πεζικού, ενισχυμένοι από στοιχεία Καταδρομών και μετά από 5 μήνες εντατικών επιχειρήσεων στο Bangui, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους στην επιχείρηση EUFOR RCA, ως τμήμα του πολυεθνικού Τάγματος, όπου επιχείρησαν δίπλα στους Εσθονούς, Γάλλους και Γεωργιανούς συναδέλφους τους.

Οι Λετονοί στρατιώτες συμμετείχαν με επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις της EUFOR RCA, με στόχο την εξασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης και της δημιουργίας περιβάλλοντος ασφαλείας στις συνοικίες 3 και 5 του Bangui, στις οποίες απέσπασαν τη συμπάθεια και τα ευμενή σχόλια των κατοίκων τους, γεγονός στο οποίο αναφέρονται εκτενώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κεντροαφρικανικής Πρωτεύουσας.


Πλήρως ενσωματωμένο στην δύναμη της EUFOR RCA, το Λετονικό Απόσπασμα με επικεφαλής τον Ταγματάρχη Salvis Dzilna, υποστήριξε δυναμικά μεταξύ άλλων και το Υγειονομικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Δύναμης, ενισχύοντάς το με εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό. Το Λετονικό Απόσπασμα είναι το δεύτερο τμήμα κράτους μετά την Εσθονία, που ολοκληρώνει επιτυχώς την αποστολή του και αποχωρεί από την επιχείρηση της EUFOR RCA.

Στην αποχαιρετιστήρια προσφώνησή του, ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής δύναμης στο Bangui, Γάλλος Ταξίαρχος Thierry Lion, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εξαιρετική επίδοση των στρατιωτών της Βαλτικής, επισημαίνοντας την εξέχουσα αντοχή και αξιοπιστία την οποία επέδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της αποστολής τους για την υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας, στον δρόμο προς την ολοκλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA που είναι η πλήρης μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στη αποστολή MINUSCA των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι 15 Μαρτίου 2015.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ