2014-11-26 14:53:05
Φωτογραφία για Όχι στη φόρμουλα Άιντα αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί
Οι αρχηγοί των κομμάτων συμφώνησαν για μη συζήτηση θέματος ενέργειας με Κυπριακό είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων είτε σε οποιαδήποτε παράλληλη διαδικασία

Το Συμβούλιο Αρχηγών συμφώνησε σε σχέση με τη σταθερότητα της θέσης της ελληνοκυπριακής πλευράς για μη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος της ενέργειας, είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό είτε σε οποιανδήποτε παράλληλη διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι, "ενόψει της απογευματινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Άιντε, αλλά και συναντήσεων που θα έχει με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, έγινε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την επιχειρηματολογία που θα αναπτυχθεί σε σχέση με τις θέσεις της δικής μας πλευράς ως προς τις ιδέες του κ. Άιντε".

Ερωτηθείς εάν υπήρξε κατάληξη σε συγκεκριμένο πλαίσιο απάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι "έχει γίνει συζήτηση για την επιχειρηματολογία που θα αναπτυχθεί".

"Αντιλαμβάνεστε ότι η επιχειρηματολογία αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί στην κατ` ιδίαν συνάντηση με τον κ. Άιντε και ο κ. Άιντε να ενημερωθεί μέσα από αυτήν τη συνάντηση και όχι δημόσια, για αυτό θα πρέπει να αναμένουμε να γίνει η συνάντηση απόψε και να ενημερωθείτε. Εκείνο που παραμένει, η θέση της δικής μας πλευράς, η θέση που στηρίζουν ομόφωνα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι ότι το θέμα της ενέργειας, το θέμα των υδρογονανθράκων, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συζητηθεί είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε σε οποιανδήποτε άλλη παράλληλη διαδικασία", πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι "είναι πολύ σημαντικό που το Συμβούλιο Αρχηγών συμφώνησε σε σχέση με τη σταθερότητα της θέσης μας, επαναλαμβάνω, για μη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων είτε σε οποιανδήποτε παράλληλη διαδικασία".

"Το θέμα της ενέργειας αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο τόσο προς τους Τουρκοκύπριους όσο και προς την Τουρκία, για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή ιδέα για συζήτηση λειτουργεί ως όχημα για μη επίλυση του Κυπριακού και η δική μας πλευρά επιθυμεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επίλυση του Κυπριακού και δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη", σημείωσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι "η Τουρκία με τις ενέργειές της είναι εκείνη που έχει κλιμακώσει την κατάσταση, είναι εκείνη που μας οδήγησε στην απόφαση για αναστολή της συμμετοχής μας στις διαπραγματεύσεις, άρα οι όποιες ενέργειες, οι όποιες προσπάθειες θα πρέπει να στραφούν προς εκείνη την κατεύθυνση".
Newzup 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ