2014-11-27 08:17:06
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Αγίου Στυλιανού, προστάτη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας
Την Tετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη, του Εφημερίου του Ιδρύματος π. Αντωνίου Χρήστου και του π. Δημητρίου Σαμαρά, Εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

Στο κήρυγμά του ο π. Ματθαίος στο Κοινωνικό, αναφέρθηκε γενικότερα περί Αγιότητος η οποία όπως είπε έχει 3 χαρακτηριστικά: α) Αποβάλλει τον παλαιό άνθρωπο τα πάθη και τις αμαρτίες του, β) Συμβάλει στην έλκυση της Χάρης Του Θεού στον άνθρωπο όπου ανακαινίζεται και αγιάζεται και γ) Προβάλει δια των Αγίων, τον Χριστό στις καρδιές των άλλων ανθρώπων δια της προσευχής, δια των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος και της θαυματουργικής τους ιδιότητος. Σε αυτό το σημείο ο π. Ματθαίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Άγιο Στυλιανό στην φροντίδα του και την αγάπη που είχε για τα παιδιά.


Ο διάβολος από την άλλη και όσοι άνθρωποι είναι από την εξουσία του, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση καθώς: α) Διαβάλλει τον άνθρωπο αποστρέφοντας το καλό και τις εντολές Του Θεού, γεμίζοντας πάθη και αμαρτίες. Β) Τον καταβάλει τον άνθρωπο μετά ανίσχυρο να ελκύσει την Χάρη Του Θεού, που φυγαδεύεται λόγω της συσσωρευμένης αμαρτίας και των παθών και τέλος γ) Όλα αυτά στρέφονται και ζημιώνουν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους τους γύρω του με αποτέλεσμα η αγιότητα να είναι κάτι ξένο και άπιαστο!

Κλείνοντας την ομιλία του ο π. Ματθαίος τόνισε ότι η αγιότητα της Εκκλησίας μας είναι ωφέλιμη αν προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε μιμητικά στη ζωή μας αντλώντας παραδείγματα από την ζωή του Αγίου Στυλιανού αλλά και όλων των Αγίων που κοσμούν το Συναξάρι της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος ο Εφημέριος του Ιδρύματος, μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηρο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να κοινωνήσουν τα παιδιά τα οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.

Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου του Κ.Α.Α.Π. Βούλας. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ