2014-11-27 10:55:38
Φωτογραφία για ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτση, υπό το φως των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει συνολική επισκόπηση των δεδομένων, μετά και τις διαβουλεύσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι με την τρόικα, οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ανοιχτό ζήτημα το δημοσιονομικό, με την τρόικα να ζητά μείωση κύριων συντάξεων και αύξηση φόρων, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου.

Υπό αυτό το κλίμα, εκτιμάται ότι όσο η εκκρεμότητα με την τρόικα παρατείνεται και δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο έκτακτων πολιτικών εξελίξεων. 

Η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας προκαλεί προβληματισμό στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης με αρκετούς βουλευτές να μην αποκλείουν πλέον απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Είναι, δε, κοινή πεποίθηση ότι οι δανειστές δεν τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις με πρώτη την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Είναι αρκετοί, μάλιστα, οι βουλευτές που εκτιμούν ότι η τρόικα δεν διαπραγματεύεται απλώς με την κυβέρνηση, αλλά στέλνει μηνύματα και προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΠΛΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ F1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΠΛΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ F1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ