2014-11-27 18:05:25
Φωτογραφία για Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νικ. Δένδιας για τα στελέχη των ΕΔ μετά την άσκηση ''Λεωνίδας ο Ρόδιος''
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Περιοχή Ευθύνης της  95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), παρακολούθησε από το Πεδίο Βολής - Ασκήσεων Κατταβιάς της Ρόδου την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Λεωνίδας ο Ρόδιος».

             Μετά το πέρας της άσκησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ εντυπωσιακή άσκηση που εκτελέστηκε κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα των τμημάτων, που συμμετείχαν σε αυτή.

            Διαπιστώσαμε όλοι ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι έφεδροι διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση την οποία εφαρμόζουν στην πράξη, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον ελληνικό λαό.

Ονομάζεται η άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος» προς τιμήν του Ολυμπιονίκη που κατάφερε να νικήσει στο στάδιο, στο δίαυλο και στον οπλίτη δρόμο σε μία μέρα.


Και αυτό τον άθλο ο Λεωνίδας ο Ρόδιος τον πέτυχε όχι μόνο σε μία αλλά σε 4 διοργανώσεις των Ολυμπίων κατά το 2ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα πρωτοφανές κατόρθωμα εκείνη την εποχή αλλά και κάθε εποχή.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της σημερινής άσκησης συνδυάζεται με αυτό το συμβολισμό. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία αναφέρθηκε προηγουμένως και ο Στρατηγός, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την βούληση, το ηθικό, την ισχύ να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε άθλο απαιτεί η ασφάλεια της χώρας.

Επιπροσθέτως αποδεικνύουν ότι όσα χρήματα διατίθενται στη δυσχερή οικονομική συγκυρία για την Εθνική Άμυνα από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη έχουν αντίκρισμα στη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας, έχουν αντίκρισμα στην ψυχή του ελληνικού λαού.

Η χώρα μας άλλωστε αποδεικνύει καθημερινά ότι υπερασπίζεται την εφαρμογή όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο. «Αντί πολέμου ειρήνην ελώμεθα» όπως γράφει ο Θουκυδίδης.

Την ίδια στιγμή, όμως, κυρίες και κύριοι, είμαστε έτοιμοι με ενότητα και αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια από οποιαδήποτε επιβουλή.

Χάριν ακριβώς σε αυτή την αποφασιστικότητα η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Είμαστε, δε, ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι βρίσκονται σήμερα εδώ μαζί μας ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της φίλης χώρας Αιγύπτου.

Θέλω να ευχαριστήσω, αλλά ιδίως να συγχαρώ, όσους σχεδίασαν και συμμετείχαν στην άσκηση που παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι οπλίτες, μας γέμισαν περηφάνια αποδεικνύοντας τι σημαίνει να είναι ταγμένος κάποιος στο καθήκον.

Ειδικές ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στους εφέδρους μας, οι οποίοι αποδεικνύουν στην πράξη την ευρύτερη δυνατότητα της παλλαϊκής άμυνας.

Κλείνοντας, επιθυμώ να επαναλάβω μία διαπίστωση που έκανα ήδη από τις πρώτες επισκέψεις μου στους μεγάλους σχηματισμούς: Χάρη στη δουλειά που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, με αυτοθυσία από τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν σε αυτές, η Ελλάδα της τιμής, του φιλότιμου, της αξιοπρέπειας στέκεται όρθια.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ πολύ.»

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

             Η επίσκεψη συνεχίζεται στη ΔΑΝ Μεγίστης και στα φυλάκια των νησίδων Στρογγύλη και Ρω.

kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ