2014-11-28 02:06:05
Φωτογραφία για Οι οικονομικοί διευθυντές των ασφαλιστικών εταιρειών επιμένουν… αναπτυξιακά παρά τις δυσκολίες
Η έρευνα της Accenture «High Performance Finance Study» για το 2014 συγκεντρώνει τις απαντήσεις 600 ανώτερων οικονομικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένων 82 οικονομικών διευθυντών της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων που προκύπτουν από τα εν λόγω στελέχη, που εργάζονται σε ασφαλιστικές εταιρείες τόσο ζωής όσο και περιουσίας-ατυχημάτων, είναι τα εξής:

Οι ασφαλιστικές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να ενσωματώσουν επιπλέον παράγοντες στα συστήματα και στα οργανωτικά τους μοντέλα.

Υπάρχει έντονη φιλοδοξία για μετάβαση σε ένα ενιαίο, για όλη την εταιρεία, οικονομικό μοντέλο, καθώς και μοντέλο κινδύνου.

Η περιπλοκότητα, σε κάθε της μορφή, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις ασφαλιστικές.

Οι κανονισμοί εξακολουθούν να επηρεάζουν σημαντικά την ασφαλιστική βιομηχανία.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες παραμένουν εστιασμένες στην ανάπτυξη.


Πολλές ασφαλιστικές επενδύουν πλέον περισσότερο στη νεφοϋπολογιστική (cloud), στα μεγάλα σύνολα δεδομένων (big data), καθώς και στην ανάλυση δεδομένων (analytics).

Tα οικονομικά τμήματα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την προσαρμογή των ασφαλιστικών εταιρειών στο νέο, μετά-την-κρίση κλίμα. Κεντρικός, συμπεραίνει η ίδια έρευνα, είναι κι ο ρόλος που θα παίξουν οι οικονομικοί διευθυντές στις αλλαγές που έρχονται.

Δείτε στο παρακάτω infographic πώς οι οικονομικοί διευθυντές των ασφαλιστικών εταιρειών επιμένουν… αναπτυξιακά παρά τις δυσκολίες:
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ