2014-11-28 16:24:31
Φωτογραφία για Κώστας Δαμαβολίτης: Ένταξη της Κρητικής Διατροφής στον παγκόσμιο κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης πραγματοποίησε... σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Χνάρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τη μελλοντική της δράση.

Ο κ. Χνάρης, αφού επεσήμανε το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της σύμπραξης, η οποία ανήκει κατά 49% στην Περιφέρεια και κατά 51% σε μετόχους, όπως Επιμελητήρια, φορείς, ιδιώτες κ.α., τόνισε πως κοινή συνιστώσα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η τυποποίηση των προϊόντων, με σκοπό την επίτευξη υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας. Στο επίκεντρο της τυποποίησης βρίσκεται η εγγύηση για το τρίπτυχο εντοπιότητα-ασφάλεια-ποιότητα, η οποία επισφραγίζεται με το διακριτικό σήμα (brand name) Crete στα τελικά προϊόντα. 

Ο κ. Δαμαβολίτης σχολίασε πως το όλο εγχείρημα έχει τεράστια δυναμική και μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα κρητικά προϊόντα
. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον κ. Χνάρη, για τη δέσμευσή του σε μια προσπάθεια ένταξης της Κρητικής Διατροφής στον παγκόσμιο κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Σύμφωνα με τον βουλευτή, ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου με διακεκριμένους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, τα πρακτικά του οποίου μπορούν να καταρτίσουν τον φάκελο, που απαιτείται για την προώθηση του αιτήματος και την κατάθεση αυτού στην Unesco. Μάλιστα δήλωσε πως «έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, με αιχμή του δόρατος το ελαιόλαδο, να βάλουμε την Κρητική Διατροφή στον παγκόσμιο χάρτη, αρκεί να κινηθούμε συντονισμένα, γρήγορα και αποφασιστικά»."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ