2014-11-29 04:23:06
Φωτογραφία για Επιταχύνονται οι παραδόσεις των Kirpi στην Τουρκία
Στην επιτάχυνση του ρυθμού παραγωγής και κατά συνέπεια των παραδόσεων του Kirpi, του πρώτου τουρκικού MRAP, οδηγήθηκε η κατασκευάστρια BMC μετά την επιβολή ρητρών ύψους 8 εκατ. ευρώ λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις. Σύμφωνα με αξιωματούχους της τουρκικής αρχής προμηθειών (SSM), η εταιρία υποσχέθηκε την παράδοση των υπολοίπων 141 Kirpi εντός των επομένων έξι μηνών.

Το νέο χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε και από την κατασκευάστρια εταιρία που εκτιμά ότι οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015. Ας σημειωθεί, ότι της επιβολής των ρητρών και της επιτάχυνσης των παραδόσεων είχε προηγηθεί παρέμβαση των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων προς του υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας που χαρακτήριζε την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση των οχημάτων ως «επείγον ζήτημα».

Μάλιστα οι Τουρκικές Χερσαίες Δυνάμεις σημείωσαν, ότι σε περίπτωση πρόσθετων καθυστερήσεων θα πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτικός κατασκευαστής. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάιο, το επενδυτικό κεφάλαιο ES Mali Yatirim απέκτησε την ιδιοκτησία της BMC καταβάλλοντας 298 εκατ. ευρώ, στο τουρκικό δημόσιο που είχε κατασχέσει την εταιρία έναντι χρεών (συνολικού ύψους 366 εκατ. ευρώ) του ομίλου συμμετοχών Cukurova που μέχρι τον Μάιο του 2013 είχε την ιδιοκτησία της BMC.


Με βάση τη σύμβαση που είχε ανατεθεί το 2009 από την τουρκική κυβέρνηση η BMC παρήγαγε και παρέδωσε 473 οχήματα Kirpi, αλλά απέτυχε να τηρήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των υπολοίπων 141 Kirpi.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ