2014-11-29 07:42:06
Φωτογραφία για Τί αλλάζει από Δευτέρα στο κυκλοφοριακό του Βόλου
Τη βοήθεια των κατοίκων του Βόλου ζήτησε, το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με το Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη, σχετικά με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα μπούνε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και είναι εγκεκριμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Η πρώτη ενημέρωση των πολιτών έγινε με τη διανομή 15.000 εντύπων, στα οποία αναγράφονταν οι αλλαγές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, Ιάσονος και Δημητριάδος.

Οι αλλαγές αφορούν στην κυκλοφορία στους δύο αυτούς δρόμους, από τους οποίους θα φύγουν οι κορύνες, τη δημιουργία δακτυλίου στο κέντρο της πόλης αλλά και το πως θα γίνεται η αποκομιδή των απορρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου, οι κάδοι που βρίσκονται στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος θα φύγουν και από Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από πόρτα σε πόρτα με φορτηγό του Δήμου από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, ανά δύο ώρες, στους κάθετους δρόμους, που βρίσκονται ανάμεσα στους δύο κεντρικούς.


Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Κουλούρης, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου η παρουσία της Τροχαίας θα είναι έντονη με ελέγχους για παραβάσεις με αφαίρεση πινακίδων και απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων, θα χρησιμοποιείται είτε ο γερανός της Αστυνομικής Διεύθυνσης είτε ιδιωτικοί.

Το παρκάρισμα στους δύο δρόμους θα απαγορεύεται. Σε περίπτωση ανάγκης έχουν δημιουργηθεί 12 θέσεις πάρκιν, 6 στην Ιάσονος και 6 στη Δημητριάδος, περιορισμένου χρόνου. Στη Δημητριάδος, από την οδό Βενιζέλου και μέχρι τη 2ας Νοεμβρίου, θα δημιουργηθούν θέσεις για στάθμευση και θα χρησιμοποιούνται δωρεάν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015.

Ακόμη ένα μέτρο, είναι η δημιουργία λεωφορειολωρίδας, η οποία θα διαχωρίζεται από τις άλλες δύο με κίτρινη γραμμή. Σε αυτήν, θα μπορούν να κινηθούν ακόμα τα οχήματα του ΕΚΑΒ, της Π.Υ., της ΕΛ.ΑΣ. και τα ταξί. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 7:30 - 21:30 από Δευτέρα έως Σάββατο.

Τέλος, θα δημιουργηθεί δακτύλιος στις οδούς Γαλλίας - Ιάσονος και Φιλελλήνων - Κοραή. Για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων, θα υπάρχει ωράριο φορτοεκφόρτωσης από τις 7:30 - 22:00 σε προκαθορισμένα σημεία.

Τα πρόστιμα για την μή τήρηση των μέτρων θα αγγίζουν τα 300 ευρώ.

Η περίοδος, από Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, θα θεωρηθεί χάριτος - προσαρμογής για τους πολίτες, από το Σάββατο όμως 6 Δεκεμβρίου, τα πρόστιμα θα δίνονται κανονικά.

Εργασίες τοποθέτησης πεζογεφυρών επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα

Επίσης, από τη Δευτέρα, 1-12-2014 έως 2-12-2014 (ημέρα Τρίτη) θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης δύο πεζογεφυρών επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Στην πρώτη πεζογέφυρα η μία πλευρά θα εδραστεί στην οδό Καραμπατζάκη στο ύψος της περιφερειακής οδού ενώ η άλλη πλευρά θα εδραστεί στην οδό Ζάχου στο ύψος επίσης της περιφερειακής οδού.

Στην δεύτερη πεζογέφυρα η μία πλευρά θα εδραστεί στην οδό Καραμπατζάκη στο ύψος της οδού Νικάνδρου ενώ η άλλη πλευρά θα εδραστεί στην οδό Ζάχου στο ύψος της οδού Αναλήψεως.

Για τον παραπάνω λόγο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ζήτησε από την τροχαία να γίνει  τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω οδών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ