2014-11-29 13:40:07
Φωτογραφία για Πρόγραμμα 330 εκατ. ευρώ για παροχή υλικής βοήθειας σε άπορους
Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους Απόρους» (ΕΠ-Ι) 2014-2020 της Ελλάδας, παρουσίασε χθες στην Πάτρα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οπως εξήγησε, πρόκειται για πρόγραμμα διάρκειας 6 ετών που μπορεί να επιμηκυνθεί άλλα 3 χρόνια και προϋπολογισμό 330.000.000 ευρώ.

Μέσω αυτού μπορεί να παρασχεθεί υλική βοήθεια: Τρόφιμα (περιλαμβανομένων φρέσκων τροφίμων, έτοιμων γευμάτων και βρεφικών τροφών), και Παιδικά-Σχολικά Είδη -Είδη καθαρισμού - προσωπικής υγιεινής και ρουχισμός.

Επειδή η φτώχεια οδηγεί και στον κοινωνικό αποκλεισμό θα υπάρχουν δράσεις στο πρόγραμμα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου (π.χ. συμβουλές για οικογενειακής οικονομική διαχείριση, ισορροπημένη διατροφή, κοινωνική ένταξη παιδιών κ.λπ.). Ακόμα υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών της οικογένειας (παιδιών και γονέων).


Από τις δράσεις αυτές μπορούν να επωφεληθούν άνθρωποι που βιώνουν το φάσμα της ακραίας φτώχειας, με έμφαση σε οικογένειες με παιδιά και, ιδίως σε μονογονεϊκές/πολυμελείς οικογένειες και σε αστέγους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία Δημοσίου - Αυτοδιοίκησης- Εκκλησίας- Κοινωνίας των πολιτών. Οσοι συμμετέχουν, θα δημιουργήσουν μια κοινωνική σύμπραξη σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού).

Τέτοιοι φορείς μπορούν να είναι: Οι δήμοι, τα δημοτικά ΝΠΔΔ ή κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων, καθώς και αντίστοιχες υπηρεσίες και φορείς των Περιφερειών (σε επίπεδο ΠΕ) η Εκκλησία, οι Μητροπόλεις και τα ιδρύματά τους κ.λπ., τα ΝΠΔΔ παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι πιστοποιημένες καταναλωτικές οργανώσεις του ν.2251/94, οι ΜΚΟ που εντάσσονται στο Εθνικό Πιστοποιημένο Μητρώο ή/και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντικών ΜΚΟ, τα άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής στήριξης και διανομής ειδών σε απόρους σε τοπικό επίπεδο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ