2014-12-01 20:10:31
Φωτογραφία για ΟΙ 7 ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ! (ΡΗΟΤΟS)
Δείτε τις εφτά μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της ομάδας μας, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε εξ αναβολής ματς της Super League.

Κάτι παραπάνω από 60 χρόνια βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί τόσο σε νίκες όσο και σε τέρματα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκάθαρα την προϊστορία με το μέρος τους, μετρώντας παράλληλα πάρα πολλές και εντυπωσιακές νίκες, τόσο σε ουσία όσο και σε έκταση.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 6-0 (1962)

Η πρώτη μεγάλη νίκη του Θρύλου, έμελλε να είναι και η πιο ευρεία. Στις 6 Ιουνίου του 1962 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ και τον διέλυσε με 6-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας ο Γιώργος Σιδέρης ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα! Το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό είχε δώσει ο Ψύχος, ο οποίος είχε πετύχει τα δύο πρώτα γκολ.


Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 5-2 (1965)

Ιούνιος του 65’ και ο Ολυμπιακός ακόμα ένα ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης» το μετατρέπει σε περίπατο. Άλλωστε το 5-2 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι Πειραιώτες με τον Μποτίνο σε μεγάλη ημέρα, καθώς πέτυχε δύο τέρματα, επικράτησαν εύκολα των φιλοξενούμενων. Τα υπόλοιπα τέρματα για την ομάδα μας είχαν πετύχει οι Σιδέρης, Βασιλείου και Γιούτσος.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0 (1989)

Στις 12 Νοεμβρίου του 1989 οι Πειραιώτες έδωσαν ακόμα μια παράσταση μπροστά στο κοινό τους. Μετά από μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο «Γ.Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-0 του «δικεφάλου». Το σκορ για την ομάδα μας είχε ανοίξει στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αλέξης Αλεξίου με σουτ, για να διπλασιάσει το σκορ με κεφάλια ο Τάσος Μητρόπουλος στο 35’. Έπειτα πήρε το ... όπλο του ο Νίκος Αναστόπουλος και με δύο γκολ στο 47’ και το 74’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-1 (1999)

Στην σύγχρονη εποχή ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται πολλές μεγάλες νίκες επί του ΠΑΟΚ. Όπως αυτή της περιόδου 1999/00. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και από την αρχή έδειξαν ποιο είναι το αφεντικό. Μόλις στο 7’ ο Γιαννακόπουλος είχε ανοίξει το σκορ, ο Νινιάδης έγραψε το 2-0 στο 25’, ο Αμανατίδης τριπλασίασε το προβάδισμα, για να έρθει ο Ζιοβάνι με μια απίστευτη λόμπα να πετύχει το 4-0 πριν κλείσει το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Φραντζέσκο στο δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 5-1 (2004)

Πρώτο ντέρμπι στο νεόδμητο «Γ.Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στις 30 Οκτωβρίου του 2004 τους Θεσσαλονικείς. Οι Πειραιώτες, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Ριβάλντο, που είχε πετύχει δύο όμορφα τέρματα, είχε συντρίψει με 5-1 τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φέρει την παραμικρή αντίσταση. Για την ιστορία, ο Ζιοβάνι είχε ανοίξει το σκορ από νωρίς, ο Ριβάλντο πήρε μετά την σκυτάλη, σκόρερ και ο Τζόρτζεβιτς με πέναλντι, για να έρθει ο Καστίγιο με σπάνιας ομορφιάς γκολ στις καθυστερήσεις να γράψει το 5-1.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (2010)

Ο Κέβιν Μιράλας είχε κάνει πράγματα και θαύματα στις 21 Οκτωβρίου του 2010 όταν με δύο γκολ είχε βοηθήσει τον Θρύλο να επικρατήσει με 3-0 και να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή. Ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο για τον Βέλγο επιθετικό, που είχε ανοίξει το σκορ στο 37', μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ενώ με ιδανικό τρόπο είχε νικήσει τον Κρέσιτς στο 72', πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από ασίστ του Ρόμενταλ. Ο Δανός εξτρέμ ήταν αυτός που έκλεισε το σκορ λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0 (2013)

Η τελευταία φορά που φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα ήταν στις 10/11/2013. Εκεί η ομάδα μας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο της, δεν απειλήθηκε και φιλοδώρησε τους Θεσσαλονικείς με τέσσερα τέρματα. Τον δρόμο για την νίκη είχε ανοίξει ο Μήτρογλου στο 36’, μετά από ιδανική ασίστ του Κάμπελ. Ο Σαβιόλα στο 60’ είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Φουστέρ με δυνατή κεφαλιά να διαμορφώσει το 3-0. Ο MVP σε εκείνο το ματς, Τζόελ Κάμπελ, στο 80’, έβαλε με σουτ το... κερασάκι στην τούρτα.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ