2014-12-02 03:59:05
Φωτογραφία για Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα από αύριο στην Ελλάδα!
Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες αναμένονται το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες τους νοτιάδες στα πελάγη,πλην του βορείου Αιγαίου, και την σκόνη από την Αφρική . Οι όποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα,λοιπόν, με την πρόγνωση του meteo-news.gr για την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες ,αρχικά στην Ήπειρο και στα νησιά του βόρειο Ιονίου, θα δίνουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Να τονίσουμε ότι στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίο η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν και στην Μακεδονία την Δυτική Στερεά,στο νότιο Ιόνιο και στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο ενώ ηπιότερες βροχές θα σημειωθούν και στην Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο.  Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. ενώ για ακόμα μία ημέρα ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν και  την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και  θα φτάσουν τα 5 ίσως και τα 6 Beaufort.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή , θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη αναμένουμε κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά, θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα πελάγη και τα 7 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ